Kompetanse møter 3D-utskrift.

Med 3D4U tilbyr Miele nå kostnadsfri nedlasting av tilbehør til 3D-skriveren hjemme. Design ditt eget individuelle tilbehør.

Teknologi

Med 3D4U tilbyr Miele som den første produsenten av husholdningsprodukter globalt en større serie av tilbehør for 3D-utskrift. Med en slik spesialservice vil Miele fremfor alt nå de som eier en såkalt Fused Layer Modelling-printer (forkortet FLM-printer). Denne skrivertypen smelter en tilført plasttråd (filament) i sitt dysehode. Det dannes en tynn smeltestreng, som legges lag for lag i henhold til komponentens konturer. Det oppstår et utskriftsobjekt.

Alle utskriftsmaler for 3D4U kan lastes ned kostnadsfritt på plattformen thingiverse.com. Hvert 3D4U-tilbehør inneholder en beskrivelse av anbefalte 3D-utskriftsparametere, og er funksjonstestet. Noe tilbehør kan tilpasses individuelt med dine egne motiver og parametere.

   

Miele anbefaler bruk av PLA-filamenter til produksjon av 3D4U-tilbehør. Dette materialet kan enkelt brukes i vanlige 3D-printere og er vanlig i bruk i 3D-utskriftsmiljøet. I beste fall har du det fra før og det er ikke nødvendig å kjøpe eller transportere nytt materiale. Av hensyn til miljøet bør du ved kjøp av nytt filament påse at det oppstår minst mulig forpakningsavfall. Det finnes eksempelvis filament på ruller av resirkulert papp eller viklet på en såkalt spole. Benytt deg av lokale alternativer for avfallshåndtering og deponier (f.eks. en gjenvinningsbeholder for avfallsmateriale, dersom tilgjengelig) til avhending av deler og rester fra 3D-utskriftstilbehør.

Støvsugere

3D4U mikrohåndtak

Med 3D4U mikrohåndtaket blir du enda mer fleksibel – for eksempel når du støvsuger bilen. Mikrohåndtaket utgjør en ekstra liten variant av håndtaket. På den ene siden kan du sette på tilbehør som 3D4U Flexi-dysen. På den andre siden befinner det seg en tilkobling for støvsugerslangen din. Løsne sugeslangen fra håndtaket til støvsugeren og la slangen smekke på plass i mikrohåndtaket. Nå kan du jobbe enda friere der hvor det er trangt. Mikrohåndtaket er kompatibelt med alle støvsugere med pose fra Miele, såfremt de har et håndtak uten integrert børste.

For nedlasting av 3D4U mikrohåndtak

3D4U såpeboble-innsats

Med 3D4U såpeboble-innsatsen danner du fargerike såpebobler uten problemer. Hvorfor ikke benytte støvsugeren på lekent vis? Dette tilbehøret er formet etter en gruppe såpebobler. Modulen festes på utluftningsgitteret til en Miele Complete C3. Den finrensede luftstrømmen i støvsugeren ledes gjennom innsatsen. Nå kan en såpeboblestav holdes foran åpningen. Den myke luftstrømmen lar det lekende lett oppstå fargerike såpebobler i løpet av få sekunder.

For nedlasting av 3D4U såpeboble-innsats

3D4U flexi-dyse

Hvem har vel ikke opplevd det? Hjemme finnes det noen steder som er så trange, at det ikke er noe tilbehør som kommer til. Med 3D4U flexi-dysen kan du nå disse stedene også. Tuppen er av et elastisk materiale og skåner dermed overflatene dine. Tre ulike innsatser er tilgjengelige via 3D4U. Den som måtte ha flere ønsker kan også utforme dysetuppene individuelt.

For nedlasting av 3D4U flexi-dysen

3D4U mono-holder

Miele 3D4U mono-holder er et praktisk tilbehør til din Compact C2 støvsuger. Med mono-holderen kan du feste enda et tilbehør på støvsugeren din, slik at det alltid er lett tilgjengelig. Mono-holderen skyves på håndtakslåsen eller ved produktets slangefeste. På adapterkonusen får du nå plass til tilbehør som for eksempel et bredt møbelmunnstykke eller en lang fugedyse. Visste du at Miele tilbyr over 20 ulike tilbehør som du kan kjøpe i etterkant?

Før du skriver ut dette tilbehøret må du kontrollere om din støvsuger fra Miele er utstyrt med nødvendig parkeringsknast på tilkoblingsstussen. Det er tilfelle på modellene i serien Compact C2 og på enkelte modeller i serien Complete C3.

For nedlasting av 3D4U mono-holder

3D4U filtermunnstykke - verdisaker

3D4U filtermunnstykke - verdisaker er et allsidig hjelpemiddel når det er snakk om å skille stort fra smått. Enten du vil støvsuge kjøkkenskuffen, ryggsekken eller teppet for å finne en øredobb du har mistet eller en haug med små klosser – skitten forsvinner, og du beholder verdisakene dine. Sentralfilteret til Triflex HX1 var mal for den porøse overflaten til filtermunnstykket for verdisaker. Sveipeelektronmikroskopet viser overflaten til filteret i Triflex HX1. Også her skilles partiklene fra luften, bare i mye mindre målestokk. Takket være de mikrometersmå porene på filteret blir selv de fineste støvpartikler holdt tilbake.

For nedlasting av 3D4U filtermunnstykke - verdisaker

Hjelpemidler til kjøkkenet

3D4U dekorasjonsdosering

Miele 3D4U dekorasjonsdosering: Trykk frem eget navn eller favorittmotiv på en overflate på null komma niks. Med kakao på melkeskummet ditt, eller med melis på baksten din. På lignende vis som på en pepperkvern kan den øvre og nedre halvdelen av dette tilbehøret dreies mot hverandre. På innsiden er det imidlertid ingen mølle, men derimot en impulssender. Dersom begge halvdeler dreies mot hverandre vil mikrovibrasjoner fra impulssenderen sørge for et fint dryss av partikler. Resultatet: I løpet av få sekunder tryller du frem ønsket motiv på enhver overflate. Teknologien ble overført og miniatyrisert fra det patenterte rengjøringssystemet Blizzard CX1 fra Miele. På den såkalte ComfortClean til XC1 vil impulssenderen sørge for automatisk rengjøring av finstøvfilteret.

For egne dekorasjonsmotiver kan du laste ned dekselmalen og tilføye ditt motiv i et CAD-program.

For nedlasting av 3D4U dekorasjonsdosering

3D4U kaffeklips

Mens vin består av drøyt 400 aromaer, finnes det over 800 i kaffe. Dette mangfoldet gjør kaffe til et av de mest kompliserte produktene i naturen, og sørger for en variert smak, avhengig av kaffebønne, brenning og tilberedningsmåte. Jo friskere kaffebønnene er, desto finere vil smaksnyansene være. En åpnet kaffepose bør derfor helst lukkes igjen. Med 3D4U kaffeklips tilbyr Miele her en ekstra praktisk løsning. Doseringen av kaffebønner er nå enda mer bekvem. Tips: Fungerer naturligvis også på müsliposer og andre produkter i løsvekt. Klipsen fås i to varianter for små poser med ca. 250 g innhold og for større poser med ca. 1000 g innhold.

For nedlasting av 3D4U kaffeklips

Håndverker

3D4U boremunnstykke

Med 3D4U boremunnstykke kan du ha hendene på bormaskinen når du arbeider.. Når den er montert på håndtaket, vil tilbehøret suge seg fast på veggen av seg selv . Fundamentplaten blir her strømingsoptimert med datasimulering. De ni åpningene sørger for at borestøvet, som oppstår rundt borehullet, blir sugd opp ekstra effektivt. Resultat: Mindre stress ved boring, et renere gulv og bedre sikkerhet når du står i stigen.

For nedlasting av 3D4U boremunnstykket

3D4U Twin-adapter

3D4U Twin-adapter: For håndverkere som har store prosjekter på gang. Takket være Twin-adapteren får to sugeslanger plass samtidig på støvsugeren. Samtidig forsvinner det mer støv fra verkstedet ditt inn i støvsugeren. Når du skal montere den, trekker du sugeslangen ut av støvsugeren. Så setter du Twin-adapteren i den øvre delen på Complete C3 støvsugeren. Nå kan du sette to slanger inn i de to åpningene. Det kan naturligvis også monteres to håndtak, rør og dyser. Med dette utstyret kan to personer bruke støvsugeren samtidig. Det fungerer fremfor alt godt på harde gulv. Twin-adapteren er kompatibel med alle Miele støvsugere i seriene Complete C3 og Compact C2.

For nedlasting av 3D4U Twin-adapteren

Kontakt

Liker du vår nye tjeneste 3D4U?

Har du ris og ros eller spørsmål om denne? Du kan gjerne sende oss dine tilbakemeldinger til adressen 3D4U@miele.com.

 

To top of page