Bærekraft hos Miele

Immer Besser:
for planeten, vårt eneste hjem

Derfor er bærekraft viktig for oss

Planeten vår gjennomgår dyptgripende endringer – som vi så vidt har begynt å merke konsekvensene av.

Vi har alle et ansvar for å gjøre alt vi kan for å sikre en bedre og mer bærekraftig fremtid – fra de største multinasjonale selskapene til den minste familie. «Immer Besser» står for vår overbevisning om at alt vi gjør kan gjøres enda bedre.

Det motiverer oss hele tiden til å utvikle bedre og smartere produkter, slik at husholdningene og selskapene som benytter dem, blir mer bærekraftige – fra én generasjon til neste.

På denne siden kan du lese mer om hva vi gjør på veien mot en bedre fremtid.

Våre mål for fremtiden

Det å redde vårt felles hjem er et kappløp mot tiden. Derfor jobber vi ustanselig med å utvikle våre ambisiøse mål og utvider vårt engasjement kontinuerlig. Med dette løftet ønsker vi å fortsette på den veien vi har slått inn på:

Realisering av bærekraft på alle nivåer

Vi jobber kontinuerlig med å gjøre bærekraft til en avgjørende bestanddel i alle faser av produktets livssyklus – i hele verdikjeden og fremfor alt i fasen hvor produktet benyttes av våre kunder.

Produktfremstilling som ikke etterlater noen spor

Vi ønsker å utvikle de beste produktene og tjenestene, med minst mulig miljøpåvirkning – og med en målsetning om å gjøre dem helt CO₂-nøytrale.

Vi gir gamle produkter et nytt liv for å redusere avfallsmengden

Vårt mål er å etablere en sirkulær verdikjede med nullutslipp av klimagasser, og hvor alle materialer som benyttes i våre produkter etter avsluttet livssyklus, vender tilbake til det samme kretsløpet.

 

Mer om Mieles bærekraftsengasjement finner du i vår aktuelle bærekraftsrapport.

Visste du at ...?

For oss er bærekraft en reise. Vi anser det som en pådriver for å bevege Miele i riktig retning. I alle våre prosjekter og initiativ jobber vi kontinuerlig for bærekraftige innovasjoner som vil bety noe for verden.

Miele setter opp smarte serviceruter

Miele jobber daglig med å optimalisere rutene til servicebilene slik at antall kjørte kilometer og utslippene reduseres.

Miele hjelper McDonalds med innovative vaskeriløsninger

Miele hjelper den ledende, globale hurtigmatkjeden McDonalds med fettgjenvinning som deretter brukes i  produksjonen av biodrivstoff, samtidig som det reduserer fettmengden som havner i avløpssystemet.

  

  

Grønne prosjekter

Kampen om å redde planeten vår blir stadig mer intensiv. Det samme gjelder vårt engasjement for å nå våre mål. Men, det er ikke noe vi kan gjøre alene. Her kan du se noen prosjekter hvor vi samarbeider med andre for å takle klimakrisen.

Støtte forskning innen energieffektivitet

Fremtidens hus kombinerer innovasjon, design og energieffektivitet. I «MIMO» (minimal input, maximum output)-prosjektet, som ble presentert under den internasjonale konkurransen for bærekraftig levesett, Solar Decathlon, utviklet vi i samarbeid et innovativt varmepumpesystem som bruker varme som genereres fra kjøkkenprodukter til varme eller kjølige hjem. I løpet av konkurransen ble systemet installert i en bygning slik at det kunne testes og måles under normale forhold for første gang.

Det bærekraftige Miele-huset

Joost Bakker er en av de ledende bærekraftsekspertene i Australia og har utviklet «Greenhouse-Future Food System» i samarbeid med Miele. Huset med to soverom er et selvforsynt, lukket kretsløp som i tillegg til å være et hjem, forsyner beboerne med energi og matvarer. Hvert av Miele-produktene i huset er testet grundig for å finne ut om de oppfyller de høyeste kravene til energibesparelser og effektivitet.

Image credits: Earl Carter

København blir grønn

Som standardleverandør er Miele en sentral bidragsyter til byggingen av Danmarks første «Green City». Vi leverer omlag 15 000 husholdningsprodukter til prosjektet i en ny bydel som er i ferd med å ta form i København.

Biepark

Miele støtter ulike medarbeidertiltak for vern av bier. Dette får åkrene rundt enkelte av filialene våre til å summe – noe som påvirker økosystemet rundt fabrikkene våre på en positiv måte.

Bruk av «grønt stål»

I et pilotprosjekt vil Miele benytte «grønt stål» fra sin partner Salzgitter AG. Bruken av dette materialet vil redusere CO₂-utslippene med over 66 prosent under produksjonsprosessen: Takket være bruken av klimavennlige energikilder og gjenbruk av skrotet stål. Med denne omstillingen bidrar Miele til ytterligere å redusere utslippene fra solgte varer og tjenester.

Sammen kan vi utrette noe positivt

Små endringer i hverdagen kan gjøre en stor forskjell for planeten vår. Her har du tre triks som kan hjelpe deg med å bruke dine Miele-produkter mer effektivt og sørge for at bærekraft starter i hjemmet. 

Gi kjøleskapet mer plass

Et kjøleskap som er for fullt, kjøler ikke like effektivt og bruker mer strøm, så la det alltid være litt ekstra plass.

Bruk vaskemidler med omhu

Sparsommelig dosering av rengjøringsprodukter bidrar til å verne om miljøet. Med TwinDos' automatiske doseringssystem – er doseringen enda enklere og du kan spare opptil 30 % av vaskemiddelet*. 

* sammenlignet med manuell dosering

Vask enkeltplagg miljøvennlig med Miele

For å spare vann og strøm bør du fylle vaskemaskinen maksimalt av det tekstiltypen tillater. Mieles SingleWash-funksjon bidrar til ressursbesparelser også ved vask av enkeltplagg.

  

  

Sirkulær økonomi

Vår planet har kun begrensede ressurser. Det betyr at vi ikke lenger bare kan bruke og kaste produkter. I stedet må vi gå over til et langt mer sirkulært system, hvor vi sørger for at produktene får bedre holdbarhet, kan repareres ved behov, samt at deler og materialer kan gjenvinnes og resirkuleres for å unngå avfall. Alt dette bidrar til å redusere vårt økologiske fotavtrykk.

Laget for å holde lengre

Miele tester de fleste av sine husholdningsprodukter for en brukstid på 20 år. Dersom du er interessert i å vite hvilke produkter som testes, kan du besøke vår nettside for å lese mer.

CO₂-nøytral ved alle filialer

Miele har forpliktet seg til å etterkomme initiativet «Science Based Targets» (SBTi) og er klimanøytral ved alle filialer (Scope 1&2). En viktig milepæl på denne veien: Vi reduserer utslippene i bruksfasen til våre produkter (Scope 3.11) med 15 prosent fra 2019 til 2030 – for disse utgjør nemlig den største andelen av vårt samlede CO₂-fotavtrykk.

Din reparasjonsrett

På vårt sentrallager oppbevares permanent over 70 000 originale reservedeler fra Miele. På den måten er reservedeler tilgjengelige i inntil 15 år etter at serien er utgått.

Impact Hub Berlin

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre vårt økologiske fotavtrykk. For å gjøre dette bygger vi sterke partnerskap med innovative hoder både i og utenfor selskapet. Impact Hub Berlin er stedet å være når det gjelder samarbeid innen bærekraft. The Hub gir oss muligheten til å samarbeide med oppstartsbedrifter og fokusere spesielt på sirkulær økonomi.

«Immer Besser» betyr å alltid bry seg

Som familieselskap tror vi at fremtiden må være bærekraftig – og at vårt ansvar ikke slutter ved fabrikkportene. Derfor jobber vi for at alt vi gjør utformes på en mer bærekraftig måte, og vi hjelper andre med å gjøre det samme. For utfordringene som vår klode står overfor, kan bare løses i fellesskap.

Vi tar bærekraft på alvor

Over 50 % av vårt forsknings- og utviklingsbudsjett går til utvikling av mer bærekraftige produkter og tjenester. Flesteparten av Mieles vaskemaskiner som ble solgt i 2020, hadde den høyeste effektivitetsklassen på markedet.

Kvalitet betyr lang levetid

Helt siden selskapet ble grunnlagt har kjernen i vår produktfilosofi vært å fremstille kvalitetsprodukter som har lang levetid, med materialer av høy kvalitet og avanserte produksjonsmetoder. Har du et produkt med lang levetid fra Miele, kan du altså være sikker på at forbruket ditt reduseres.


En pålitelig partner

Vi har over 21 000 ansatte og har gjort det til vår oppgave å være en pålitelig partner både for industri og samfunn.

Våre ambassadører

Vi har forpliktet oss til å samarbeide med de ledende bærekraftforkjemperne på veien mot en bærekraftig fremtid. I vår nyeste innholdsserie «Fortellinger fra vårt eneste hjem» hyller vi innsatsen til våre ambassadører, som bidrar til reell endring ved alltid å prøve å gjøre det bedre og hele tiden forbedre seg. Engasjementet som samsvarer med Mieles verdier og ambisjoner innen bærekraft.

Episode 1: Norbert Niederkofler​

Norbert Niederkofler henter sin inspirasjon fra naturen i Sør-Tyrol, der han kommer fra – hans tilnærming til etisk matlaging og innkjøp av ingredienser fra de lokale gårdene ble grunnlaget for en gastronomisk revolusjon som han kalte «Cook the Mountain».

Filosofien hans er bygget på respekt for mennesker, produksjon og jorden vår, og gjenspeiler Mieles etos om å prestere bedre med mindre, unngå sløsing, optimalisere forsyningskjedene og oppnå kvalitet uten kompromiss – med produkter som varer lenge.

Episode 2: Kyle Connaughton

Kyle Connaughton driver en trestjerners Michelin-restaurant ved navn, SingleThread, i Sonoma County i California sammen med sin kone, Katina Connaughton, som er ansvarlig for SingleThread Farm.

Alt styres av sesongens råvarer, fra det som ligger på tallerkenene til restene etter måltidet som går tilbake til gården for å gi næring til jorden. Et kretsløp og en bærekraftig tilnærming i sin helhet er kjernen både i gårdens og restaurantens drift: Skape opplevelser som gir mennesker en bedre samhørighet med planeten og hverandre; jobbe ubøyelig og stadig forbedre; og dele kunnskap med lokalsamfunnet.

Bærekraftig produksjon

Hos Miele utforsker vi ikke bare stadig mer bærekraftige produksjons- og servicemetoder, vi arbeider også for å fremme bærekraftig forbruk. Hvis du vil inspirere andre, må du også gå foran med et godt eksempel. Derfor er vi hele tiden på jakt etter forbedringer – som med tanke på å produsere innhold med null avfall: Fra å bruke gjenbrukbare vannflasker og oppladbare batterier, til ikke å bruke papir og kompensere for utslipp.

Som en anerkjennelse av den bærekraftige filminnspillingen, som ble gjennomført under produksjonen av «Fortellinger fra vår eneste hjem», ble Miele tildelt Green Seal av Environmental Media Association.

Mieles bærekraftsrapport

Den nye bærekraftsrapporten fra Miele er tilgjengelig for nedlasting. Der bekrefter Miele sin støtte til FNs mål for bærekraftig utvikling (SDG), og togradersmålet for internasjonal klimapolitikk. I likhet med tidligere rapporter følger også denne utgaven retningslinjene til Global Reporting Initiative (GRI).*

2023 Bærekraftsrapport - oppdatering

 

 

2021 Bærekraftsrapport

  

2019 Bærekraftsrapport

  

Kontakt

Har du spørsmål til denne siden, kan du kontakte Mieles medie- og PR-avdeling.: sustainability@miele.com