Kyle Connaughton

Beskrive øyeblikket.

Selv om han er en fremragende mesterkokk med 3 Michelin-stjerner, er Kyle Connaughton svært jordnær. Han elsker hagearbeid, lager mat fordi han elsker å glede andre og er uendelig fascinert av det japanske kjøkkenet. Det å la kreativiteten blomstre, innebærer for hans del at han aldri hviler på laurbærene.

  

Dette lager han maten med

Innovative funksjoner

Kombidampovn

Avansert tilberedning

Induksjonstopp

Smart matlaging

Stekeovn

«Livet er for kort til å forbli i komfortsonen. Man bør stadig vekk utfordre seg selv.»

Kyle Connaughton, en mesterkokk med 3 Michelin-stjerner

Som eier og sjefskokk ved restauranten «Single Thread» i Sonoma County i California vier Kyle seg til ingrediensene sine – fra opprinnelsesstedet og til de presenteres på tallerkenen. På en 2 hektar stor bondegård har han plantet grønnsaker, som etter innhøstingen bearbeides på eget kjøkken mens de er ferske. Slik holder han fast ved øyeblikket, og gjennom sine kreasjoner skaper Kyle en forbindelse med det som skjer her og nå for sine gjester.

 

      

California møter Japan

«Når jeg anretter, eller ved presisjonsarbeider på kjøkkenet, benytter jeg utelukkende spisepinner, for jeg liker deres naturlige rytme og den balansen de har. Generelt bruker jeg få, men til gjengjeld svært gode og funksjonelle kjøkkenredskaper av høy kvalitet.»

Kjærligheten til den japanske kulturen oppdaget Kyle allerede i en alder av 9 år, da han regelmessig var med sin far på forretningsreiser over Stillehavet til den fjerntliggende øygruppen. De to spiste ofte på japanske restauranter i Los Angeles og fløy stadig vekk til Japan for å gjøre seg bedre kjent med landets kultur og kjøkken. Inspirert av disse erfaringene begynte Kyle sin karriere i japanske restauranter, studerte ved en av de mest renommerte japanske kokkeskolene og tok sin utdannelse i Japan, før han til slutt også flyttet til Hokkaido.

 

Sjefskokk møter kunstner

Kyle og Azuma

Hans nære forbindelse både til naturen og den japanske kulturen er kun to av årsakene til at Kyle og blomsterkunstneren Azuma Makoto straks fant tonen. «Det er så inspirerende for oss kokker å arbeide med andre kunstnere og håndverkere», sier Kyle. «Det finnes så mange fellestrekk mellom Azumas florale og vår kulinariske verden.»

 

Diskret eleganse – arbeide med kombidampovn

Inspirert av kombidampovnen har begge valgt enkle ingredienser og skapt noe helt uvanlig i disse. Kyle har satt sammen noen svært ulike grønnsaker, og kombinert dem med et perfekt stykke fisk. En genialt enkel, men fullstendig unik matrett.

Finn ut mer om kombidampovnen

Inspirert av kombidampovnen har begge valgt enkle ingredienser og skapt noe helt uvanlig i disse. Kyle har satt sammen noen svært ulike grønnsaker, og kombinert dem med et perfekt stykke fisk. En genialt enkel, men fullstendig unik matrett.

En saus av silketofu, avokado og urter utgjør basisen som kombinerer de ulike grønnsakene og fisken med hverandre. Kyle konsentrerte seg om en presis tilberedning av hver enkelt ingrediens, og sørget for at alle de ulike aromaene harmoniserte perfekt med hverandre.

«Vi er alltid på utkikk etter det neste store kreative gjennombruddet – hva er innovativt? Hva kan vi skape som ingen noensinne har sett før?»

 

 

Hold fast ved øyeblikket – arbeide med fullflex-induksjonstopp

«Det jeg synes er så fantastisk med denne induksjonstoppen, er at man kan gjøre så mange forskjellige ting på en gang. Frem til nå har ikke teknologien gjort det mulig for oss å bevege oss med en slik eleganse og balanse på kjøkkenet – men det er akkurat dette vi kokker er på utkikk etter», forklarer Kyle. Resultatet er et øyeblikksbilde av dagen, det beste sesongen har å by på, fordelt på mange små matretter. En kreasjon hvor man smaker hver eneste aroma, hvor hvert element er perfekt tilberedt og kunstnerisk presentert.»

 

Nå er det din tur

Klar, ferdig, lag mat!

Les mer

Azuma Makoto

Den verdenskjente blomsterkunstneren fra Japan har inspirert våre tre sjefskokker til å skape noe utenom det vanlige.

Helena Rizzo

Den utrolig talentfulle sjefskokken fra Brasil knytter en historie til alle ingrediensene hun bruker.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu er en Michelin-stjernekokk med en unik matlagingsstil og en uvanlig livshistorie.

Oppdag en ny verden innen matlaging med produktene i Generasjon 7000: Stekeovner, induksjonstopper, kaffemaskiner og mye mer.

Miele. Kvalitet forut for sin tid.