Azuma Makoto

Naturens sårbare skjønnhet.

Når man spør den renommerte kunstneren Azuma Makoto hva som er hans største inspirasjon, svarer han uten å nøle «Naturen». Han er fascinert av dens skjørhet. For Miele benyttet han dette forgjengelige mediet til en serie av isskulpturer, for å skape en kunstnerisk parallell til kokkekunst på høyeste nivå.

Dette skaper han sine kunstverk med

Innovative funksjoner

Stekeovn

Smart matlaging

Induksjonstopp

«Jeg føler en dyp og intuitiv forbindelse til blomster. Uavhengig av om det er i mitt studio i Tokyo eller på mine reiser.»

Azuma Makoto, verdenskjent blomsterkunstner

Verdenskunstner

Episenteret for hans kreative kunst er den eksklusive blomsterbutikken hans i Tokyo. Tross alt forlater han også ofte hjembyen, for å reise rundt i verden, delta på utstillinger og presentere kunsten sin, eller for å oppdage nye blomster og planter. Han er alltid i ferd med å sette grenser, for så å flytte dem igjen. For å skape noe som virkelig påvirker menneskeheten.

Makotos virke har sin opprinnelse i «Ikebana» – den tradisjonelle japanske kunsten å arrangere blomster på. Det å sette opp blomstene på en bestemt måte og samtidig kommunisere med dem, gjør at Makoto havner i en meditativ tilstand. I dette øyeblikket opplever han en fullkommen ro, og kan la kreativiteten sin få fritt spillerom. Isskulpturene som han har skapt for Miele, viser eksakt dette øyeblikket – og gjør det tilgjengelig for andre.

 

     

Sønn av en sjefskokk

Som sønn av en kokk har Makoto ofte sett på mens faren arbeidet, og samtidig fått en stor respekt og fascinasjon for dette yrket. «Matlaging er stor kunst som ligner veldig på blomsterkunst. På begge områder velger, arrangerer og kontrollerer man naturlige materialer – og funderer på hva de kan utløse hos mennesker.» Både kunstnere og sjefskokker vet at man trenger de beste verktøyene for å kunne skape noe unikt.

«Jeg har sett mesterkokkene i aksjon og ble imponert over deres praktfulle håndverk. Hvordan klarer de å uttrykke så mye forskjellig med bare én rett?»

 

Alt handler om utstyret

Dersom du spør Makoto om hvordan han arbeider, forteller han straks om saksen sin. Dersom du ønsker å utrette noe stort, så trenger du et verktøy du kan stole på. Et verktøy som fungerer som en forlengelse av kroppen, og som gir en full kontroll over hver minste detalj.

 

   

 

Fire blomsterinstallasjoner

Makoto skapte fire ulike blomsterinstallasjoner – hver enkelt inspirert både av den elementære teknologien til det enkelte innbyggingsproduktet, men også av naturlige landskap. En isbre for dialogovnen, en ørken for stekeovnen, en innsjø for induksjonstoppen og en regnskog for kombidampovnen. Resultatene er kombinasjoner av farger og teksturer som fremstiller verdener ingen tidligere har kunnet forestille seg. Hver enkelt er en invitasjon til å oppleve nye høydepunkter innen håndverkskunst, design og performance.

«Det er viktig å føle seg vel, men også å berike menneskene.»

 

Nå er det din tur

Klar, ferdig, lag mat!

Les mer

Helena Rizzo

Den utrolig talentfulle sjefskokken fra Brasil knytter en historie til alle ingrediensene hun bruker.

Kyle Connaughton

Michelin-kokken med 3 stjerner har satset på perfeksjon i sine ingredienser – fra deres opprinnelse til presentasjonen på tallerkenen.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu er en Michelin-stjernekokk med en unik matlagingsstil og en uvanlig livshistorie.

Oppdag en ny verden innen matlaging med produktene i Generasjon 7000: Stekeovner, induksjonstopper, kaffemaskiner og mye mer.

Miele. Kvalitet forut for sin tid.