Helena Rizzo

Historier som venter på å bli oppdaget.

Den verdensberømte mesterkokken Helena Rizzo mener at man må møte verden med et åpent sinn, og alltid ha et ønske om å forbedre seg dersom man vil utvikle sin kreativitet. Hun tror at man kan finne inspirasjon overalt, bare man titter nøye nok.

Dette lager hun maten med

Innovative funksjoner

Stekeovn

Smart matlaging

Induksjonstopp

«Jeg tror at man kan skape noe unikt, dersom man gjør det man elsker og gjør det med hjertet.»

Helena Rizzo, globalt anerkjent mesterkokk

I Helenas restaurant «MANÍ» i Sao Paulo står sammensmeltingen av det brasilianske og det europeiske kjøkkenet i sentrum. Med en kreativ blanding av de to kulturene følger hun sin lidenskap og begeistrer alltid sine gjester med nye smaksopplevelser.

 

  

Inspirert av verden

«Jeg kan bli inspirert av en ingrediens eller en reise. Men, jeg kan også lese en bok hvor det står noe interessant – og som gir meg en idé til en matrett».

Helena ønsket alltid å se verden, lære noe nytt og finne den store kjærligheten til noe helt spesielt i sitt eget liv. Hun er en som finner naturlig skjønnhet nesten overalt, og det førte henne fra et arkitektstudium, via modelloppdrag til hennes største lidenskap – matlaging. Den brasilianske kvinnen har bodd og jobbet i en rekke europeiske byer, hvor hun har lært av de beste – og ikke bare på kjøkkenet, men også i livet.

«Jeg tror fullt og helt på det … at vi kan skape noe fantastisk sammen.»

Sjefskokk møter kunstner

Helena og Azuma

Helena er en som henter inspirasjon fra ulike kulturer, og er derfor også fascinert av Japan og det japanske kjøkkenet – i hennes øyne har arbeidet til blomsterkunstneren Azuma Makoto «dette fokuset som også det japanske kjøkkenet har.»Mesterkokken var begeistret over hvordan Makoto kunne ta vare på blomstenes naturlige skjønnhet ved å fryse dem. Gjennom deres samarbeide ønsket hun å skape en rett som holder fast ved øyeblikket, som en kort stund får virkeligheten til å stå stille og gir en invitasjon til å oppleve noe helt utenom det vanlige.

 

Når timing betyr alt: Generasjon 7000-stekeovn

Ved matlaging er tiden en avgjørende faktor. Enten det er snakk om tiden det tar å tilberede en ingrediens, eller tiden en gjest må vente på maten – timingen må stemme. Derfor ble Helena så imponert over Generasjon 7000-stekeovnen. Tross alt kan hun nå stole fullt og helt på den innovative teknologien, som alltid sørger for perfekte resultater – slik at hun kan la kreativiteten få fritt spillerom. Samtidig har hun frihet til å fokusere på de kunstneriske aspektene ved retten hun tilbereder, og til å plassere fargene slik at arbeidet hennes kan kombineres perfekt med Makotos arbeid – samtidig som det skaper en kontrast til dette.

 

 

Inspirert av fargene i Makotos arbeid, har Helena ved hjelp av stekeovnen i Generasjon 7000 først skapt en fiskerett – en iscenesettelse av farger og ingredienser: Med søtpoteter, syltet blomkål, squash og sprø hvitløk. Hun valgte and som neste rett, og kombinerte den med radicchio, løk og blåbær. Her arrangerte hun ingrediensene som en vinge rundt kjøttet, for å illustrere den store friheten som alle bør kunne oppleve ved matlaging.

 

«Jeg opplever at matlaging med slik kjøkkenteknologi gir oss ny selvtillit – noe som er svært beroligende. Jeg er overbevist om at i dag kan alle lage god mat med akkurat denne. Absolutt alle.»

 

Nå er det din tur

Klar, ferdig, lag mat!

Les mer

Gaggan Anand

Vinneren av «Asia's Best Restaurant» 2015–2018 gir alltid sine retter en helt ny rytme.

Kyle Connaughton

Vinneren av «Asia's Best Restaurant» 2015–2018 gir alltid sine retter en helt ny rytme.

Azuma Makoto

Den verdenskjente blomsterkunstneren fra Japan har inspirert våre tre sjefskokker til å skape noe utenom det vanlige.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu er en Michelin-stjernekokk med en unik matlagingsstil og en uvanlig livshistorie.

Oppdag en ny verden innen matlaging med produktene i Generasjon 7000: Stekeovner, induksjonstopper, kaffemaskiner og mye mer.

Miele. Kvalitet forut for sin tid.

To top of page