Høyeste kvalitet fra høylandet i Sør-Amerika

For perfekt kaffenytelse, er ikke bare tilberedning viktig, men også kvaliteten på kaffen som brukes. Derfor har Miele nå utviklet sin egen blanding: Miele Black Edition N°1. Denne eksklusive kaffen er spesielt tilpasset Mieles kaffemaskiner, og du kan kjøpe den i Mieles nettbutikk (miele.no).
Mieles kaffeblanding Black Edition N°1 er komponert spesielt for Miele i samarbeid med det private kaffebrenneriet Vollmer Kaffee. Bønnene brennes i en trommel med største omhu. Det tar litt lenger tid enn ved kommersiell brenning på samlebånd, og krever ferdigheter og god intuisjon av en erfaren kaffebrenner. Resultatet er en svært harmonisk, balansert blanding av 4 edle, søramerikanske Arabica-bønner, som er blitt plukket for hånd. Selvsagt legger vi stor vekt på fairtrade og økologisk landbruk.
Fire Arabica-bønner fra høylandet ble valgt ut til Black Edition N°1, og de er alle av høyeste kvalitet. Akkurat som navnet tilsier, er Robusta-planten kanskje mer robust enn Arabica og mindre utsatt for sykdommer, men Arabica-bønnen er kjent for sine utsøkte smakskvaliteter. Arabica-bønnene vokser høyere i landet, mellom 600 og 2100 meters høyde. Fra 1000 m høyde kaller man Arabica-bønnene høylandskaffe, som er av ekstra høy kvalitet. Dette kommer av de lavere temperaturene oppe i høyden, som gjør at kaffebønnen modner saktere. Dette gir kaffebønnene mer tid til å danne syre og andre stoffer som positivt påvirker smaken.
Mieles kaffeblanding Black Edition N°1 er Fairtrade-sertifisert. Kaffe er pioneren blant Fairtrade-produktene. Fairtrade-kaffe gir et verdifullt bidrag til forbedring av leve- og arbeidsvilkårene til kaffebønder og deres familier i u-land, og bidrar også positivt til miljøvern. Fairtrade-kaffe kan spores direkte tilbake. Kaffen stammer 100 prosent fra Fairtrade-kaffepartnere.
Øko-sertifisering*
Alle selskap som produserer økologisk bearbeidede landbruksprodukter må være sertifisert i henhold til EUs forordning om økologisk landbruk, for å kunne selge produktet innenfor EU. Sertifiseringen omfatter hele den økologiske produksjonskjeden – deriblant dyrking, bearbeiding av matvarer, transport, lagring og handel. Dermed er ikke kun vår leverandør Vollmer Kaffee sertifisert. Også Miele har for første gang blitt Øko-sertifisert* som lagringsplass og forhandler av Øko-kaffe.
DE-ÖKO-001 ikke EU-landbrukMiele kontrollnummer DE-NW-001-25390-BDUtstyr modellavhengig – bildene er eksempler