Jeans

Opprinnelig ble de brukt som arbeidsbukser, mens jeans i dag opptrer i form av skjørt, vesker, skjorter, jakker og mange andre klesplagg. Grunnlaget for produksjon av jeansstoff er bomull. Gjennom den såkalte kyperbindingen av forskjellig fargede tråder oppstår det spesielle jeansmønsteret hvor stoffet på den ene siden skimrer i en blåtone og på den andre siden i hvitt.

Vasking: I prinsippet bør ikke jeans vaskes ved høyere temperaturer enn 60 °C, og stretch-denim bare ved 30 °C – med finvaskemiddel uten blekemiddel. Snu jeansene dine på vrangsiden for å unngå hvite striper, såkalte blanchissurer, under sentrifugeringen. Jeans må sentrifugeres på lavt turtall. For å unngå fargesmitting til andre tekstiler bør jeansstoffer vaskes separat de første gangene. Miele tilbyr et spesielt jeansprogram hvor vaskerytme, vannmengde og sentrifugeringsprofil, er nøyaktig tilpasset kravene som plaggene stiller.
Resultatet: Et optimalt vaskeresultat, lite krølling og maksimalt skånsom vask.

Tørking: Også Miele-tørketromlene har et spesialprogram til jeans. Temperaturvalgene og de spesielle tørketrinnene sørger for at dine favorittjeans fremdeles er perfekte også etter tørkingen.

Stryking: Det er ikke absolutt nødvendig å stryke jeansklær. Et perfekt strykeresultat oppnår du likevel med høy temperaturinnstilling og ganske mye damp.