kaffebønner

Miele Black Edition: Rendyrket kaffenytelse

Eksklusiv kaffeblanding for ren nytelse. Bli kjent med Miele Black Edition.

 

Miele kaffeblandinger

Black Edition: Kaffenytelse med alle sanser

For optimal kaffenytelse har Miele innført tre egne kaffesorter: Miele Black Edition. Dermed kan du alltid tilberede dine kaffespesialiteter med optimale kaffebønner. Resultatet er typisk for Miele: Ganske enkelt unikt!

En perfekt blanding gjør utslaget

Sammensetningen av ulike bønnesorter, deres kvalitet og blandingsforhold utgjør smaksbasisen til enhver kaffe. Tre edle bønnesorter ble håndplukket for de eksklusive, standard kaffeblandingene til Miele Black Edition. Bærene sitter på treet til de er modne, høstes så inn og sorteres for hånd. Resultatet: En harmonisk og aromatisk kaffe som gir overraskende kaffeopplevelser. Alle kaffesortene våre er Fairtrade og økologisk sertifiserte* og du kan bestille dem i Mieles nettbutikk.

18 måneders ferskhetsgaranti**

God smak avhenger også i vesentlig grad av hvordan kaffen lagres. For å bevare den fulle aromaen i Miele Black Edition pakkes kaffen i aromatette aluminiumsposer à 250 gram. En aromaventil slipper ut gassen som oppstår fra kaffen. Noe av aromaen kan også slippe ut av ventilen ved langvarig lagring, derfor anbefaler vårt kaffebrenneri å bruke kaffen i løpet av 18 måneder for å sikre en optimal smaksopplevelse. Selvsagt kan også kaffen benyttes etter dette tidsrommet.

Fairtrade: Garantert rettferdig handel

For oss er rettferdighet en selvfølge. Derfor er alle fire standardsortene i Miele Black Edition også Fairtrade-sertifiserte. Som pioner innen Fairtrade-produkter gir kaffe et verdifullt bidrag til forbedring av leve- og arbeidsvilkårene til kaffebønder og deres familier i U-land. Dessuten bidrar kjøp av Fairtrade-produkter til å verne om miljøet. Kaffe fra Miele kan spores og stammer 100 prosent fra Fairtrade-kaffepartnere.

Kaffenytelse med økologisk sertifisering*

Alle selskaper som produserer og distribuerer økologisk bearbeidede landbruksprodukter må være sertifisert iht. EUs forordning om økologisk landbruk, for å kunne selge produktet i EU. Sertifiseringen omfatter hele den økologiske produksjonskjeden – deriblant dyrking, bearbeiding av matvarer, transport, lagring og handel. I henhold til disse retningslinjene er det ikke bare vår partner, Vollmer Privatrösterei, som er øko-sertifisert – Miele er også for første gang blitt øko-sertifisert som lager og forhandler av økologisk kaffe***.

Kaffeblandinger

Bruk alle sanser og nyt kaffen i tre forskjellige varianter av Miele Black Edition

Miele Black Edition: Bli kjent med Mieles verden av kaffesorter

Vi elsker perfekte smaksøyeblikk. Derfor finnes det spesielle kaffebønner fra Miele: Black Edition-serien. Kaffeblandingene av håndplukkede Arabica- og Robusta-bønner fra Sør-Amerika er spesialtilpasset våre kaffemaskiner. Alle kaffesortene våre er Fairtrade og kan bestilles i Mieles nettbutikk.

One for All coffee

Miele Black Edition One for all

Fyldig og aromatisk: Sånn smaker Miele Black Edition One for all: Blandingen overrasker med en diskret fruktig nyanse – som skaper en helt spesiell smaksopplevelse. Kaffeblandingen One for all består av 100 % Arabica-bønner, og har en balansert aroma som kan brukes til mangt: Enten du har lyst på en deilig Café Crema eller Espresso, eller en kaffespesialitet med melk.

  • Veiledende pris, inkl. mva. Fri frakt for bestillinger over kr 500,-. For kjøp under kr 500,- tilkommer kr 159,- i frakt. 
  • Med forbehold om tekniske endringer; vi påtar oss intet ansvar for riktigheten av informasjonen som tilbys.
Cafe Crema

Miele Black Edition Café Crema

En fantastisk crema er prikken over i-en i en deilig kopp Café Crema – her når aromaen et høydepunkt. Vår Café Crema-blanding med lett og balansert smak skaper en perfekt kopp kaffe – fulgt av en blomsteraktig fruktig note, som gjør kaffen til noe helt spesielt. Miele Black Edition Café Crema er laget av 100 % Arabica-bønner.

  • Veiledende pris, inkl. mva. Fri frakt for bestillinger over kr 500,-. For kjøp under kr 500,- tilkommer kr 159,- i frakt. 
  • Med forbehold om tekniske endringer; vi påtar oss intet ansvar for riktigheten av informasjonen som tilbys.
Espresso

Miele Black Edition Espresso

For de som liker kaffen klassisk tilbyr Miele Black Edition Espresso. Blandingen er svært intensiv i smaken, og har en krydret, sjokoladeaktig note – slik kan du lage fyldige og aromatiske espressoer. En perfekt avslutning på et deilig måltid. Blandingen er laget av førsteklasses Robusta- og Arabica-bønner.

  • Veiledende pris, inkl. mva. Fri frakt for bestillinger over kr 500,-. For kjøp under kr 500,- tilkommer kr 159,- i frakt. 
  • Med forbehold om tekniske endringer; vi påtar oss intet ansvar for riktigheten av informasjonen som tilbys.

Brenneprosesser

Vår partner: Vollmer Privatrösterei

Med Vollmer Privatrösterei har Miele en partner ved sin side som er like tradisjonsrik og verdibevisst som seg selv. Vollmer Privatrösterei ble grunnlagt i 1936 som kolonialbutikk med tilgrensende brenneri, og kan se tilbake på over 80 års erfaring innen brenning og sammensetning av uvanlige kaffekomposisjoner. Akkurat som Miele, legger også Vollmer vekt på høy kvalitet og er Fairtrade-sertifisert, samt øko-sertifisert siden 1996.

Riktig brenneprosess er avgjørende

Den unike aromaen og smaken som er typisk for sorten til enhver bønneblanding oppstår først gjennom brenning, og de kjemiske reaksjonene som oppstår i denne prosessen. Under den fettfrie og tørre brenningsprosessen revitaliseres inntil 800 aromastoffer som befinner seg i kaffebønnene. Hvor lenge brenningen varer vil ikke bare påvirke fuktighetsnivået i bønnene, men også syrenivået.

Jo mørkere brenning, desto mindre syre, men desto flere bitterstoffer og søthet frigis. Temperaturprosessen og varigheten av brenning avgjør altså bønnenes aroma og smak, slik at en og samme bønnesort kan smake ulikt, avhengig av hvordan den er brent. Da det kun er smaksstoffer som allerede befinner seg i de rå bønnene som kan frigis under brenning, må enhver brenneprosess være perfekt tilpasset den enkelte bønneblandingen. Først da kan bønnene utfolde hele sitt smakspotensiale. Ettersom væsken i bønnen fordamper ved brenning, vil vanninnholdet synke fra omlag tolv prosent til kun fem prosent, og vekten reduseres.

Men, er du av dem som også tror at bønnen krymper, tar du feil: Den fordobler sitt volum under brenning, fordi vannet som fordamper, øker trykket på innsiden av bønnen. Ved brenning av Miele Black Edition fylles råkaffe i en forvarmet brennbeholder. Denne vil tørke bønnen og forvarme den. Deretter brunes den, og de første aromaene dannes da ved omlag 150 grader Celsius. Mot slutten av brenneprosessen utgjør kaffetemperaturen minst 180 grader Celsius, før den avkjøles igjen.

Produkter og tilbehør

Miele kaffemaskiner: Ren nytelse

For alle som elsker perfekt tilberedte kaffespesialiteter tilbyr Miele et omfattende utvalg av fremragende kaffemaskiner. Enten du er en ambisiøs hobby-barista, melkeskum-fan eller en fan av eksklusive kaffespesialiteter: Endelig kan du nyte favorittdrikken din hjemme, ikke bare på kafé. Når som helst og lekende lett – med Miele.

Passende tilbehør

Kaffemaskinen er kun en av flere forutsetninger for perfekt tilberedning av din foretrukne kaffespesialitet. I tillegg til selve kaffen spiller også tilbehøret en viktig rolle, for eksempel kaffekannen, som helst skal passe perfekt under dysen på kaffemaskinen.

Rengjøring for langvarig nytelse

Like viktig er det å rengjøre Miele-produktene riktig og med jevne mellomrom. Her gjør vi det så enkelt som mulig for deg: For eksempel med automatiske rengjøringsprogrammer eller med bryggeenheten som lett kan tas ut. Med grundig pleie av produktene sikrer du at dine Miele-produkter fungerer feilfritt gjennom hele levetiden: For langvarig og utsøkt kaffenytelse.

Kaffenytelse

Med Miele kan enhver kaffespesialitet tilberedes perfekt

Hvis du vil ha perfekte resultater når du tilbereder favorittkaffen i en Miele kaffemaskin, slik at du kan nyte dens aroma fullt ut, må du eksperimentere litt. Ved å prøve noen forskjellige alternativer, er det enkelt å finne de perfekte innstillingene for din kaffetype. For å oppnå best mulig resultat er følgende produktinnstillinger utslagsgivende: Drikkemengde, malemengde, bryggetemperatur, forbrygging og malegrad. Du kan lese i bruksanvisningen hvordan du enkelt endrer disse parameterne.

Alt er et spørsmål om innstilling

En italiensk barista behersker kunsten å tilberede kaffe nærmest perfekt. Hemmeligheten er grundighet og presisjon ved tilberedningen av kaffe, samt at kaffekvernen og -maskinen tilpasses optimalt til premiumkaffen som benyttes. Hver morgen blir derfor malegraden til kaffekvernen stilt inn på ny, tilpasset værforholdene (fremfor alt luftfuktigheten). For å kontrollere innstillingene brygges så mange test-espressoer som trengs for at det skal oppstå en perfekt crema. For å garantere at du, som eier av en Miele kaffemaskin, skal oppnå de perfekte resultatene uten for store vanskeligheter, har vi funnet de optimale innstillingene for Black Edition på våre Miele kaffemaskiner:

De perfekte innstillingene

Black Edition – Café Crema
Malemengde

4. posisjon fra venstre

Bryggetemperatur

Lav

Forbrygging

Kort

Malegrad

4. posisjon fra venstre

Black Edition – Espresso
Malemengde

3. posisjon fra venstre

Bryggetemperatur

Middels

Forbrygging

Lang

Malegrad

4. posisjon fra venstre


Black Edition – One For All

For Espresso
Malemengde

3. posisjon fra venstre

Bryggetemperatur

Middels

Forbrygging

Lang

Malegrad

4. posisjon fra venstre

For Café Crema
Malemengde

4. posisjon fra venstre

Bryggetemperatur

Lav

Forbrygging

Av

Malegrad

4. posisjon fra venstre

 

* Iht. DE-ÖKO-001

** Unntatt Selection Brazil (12 måneder ferskhetsgaranti)

*** Miele kontrollnummer DE-NW-001-25390-BD