Gratinert sjøkreps med parmesantoast

Oppskrift på gratinert sjøkreps

 Lesetid: 1 minutt

Serveres 4

Ingredienser:

  • 12 ferske sjøkreps
  • ½ mango
  • 1 stor klasetomat
  • ½ pt basilikum
  • 1 ss chiliolje
  • 1 lime
  • 2 halvstekte baguetter
  • 2 ss smør
  • 1 hvitløksfedd
  • 6 ss creme fraiche
  • 6 ss revet parmesanost

Tilberedelse:

  1. Legg dem på et stekebrett, og krydre med salt og pepper.
  2. Baguettene deles i to på langs og smøres med smør. Stek
    dem brune og fine på grillvarme 240 oC. Ha et hvitløksfedd
    på en gaffel og skrap de sprø baguettene med feddet så
    de får masse god hvitløkssmak. Fordel deretter creme
    fraiche i et jevnt lag, og ha godt med revet parmesanost på
    toppen. Sett dem så inn i ovnen igjen, og stek dem til osten
    begynner å bli gyllen og fin.
  3. Finhakk mango og tomat og bland dette i en bolle med
    hakket basilikum, chiliolje, litt revet parmesan, saft og skall
    fra limen. Fordel dette på toppen av sjøkrepsene og sett dem
    inn på midterste rille i ovn på grillvarme 240 oC i ca 4 minutter.
  4. Legg sjøkrepsene på et fat, og pynt med litt frisk basilikum
    på toppen. Skjær toasten i passe biter og legg disse rundt
    på fatet. Da gjenstår det bare å nyte et herlig sommermåltid

 

Oppskrift i samarbeid med Trond Moi

To top of page