Oppbevaring av vin ved riktig temperatur
Du kan lagre vin optimalt ved en temperatur på mellom 6 og 18 °C. Hvis du vil lagre rødvin og hvitvin sammen, velger du en temperatur på mellom 12 og 14 °C. Denne temperaturen er egnet for hvitvin og rødvin. Rødvin bør deretter tas ut og åpnes minst 2 timer før den drikkes for å la vinen lufte seg og utvikle sin aroma.
En lagringstemperatur som er for høy (over 22 °C) får viner til å modnes for raskt, og hindrer smaker i å utvikle seg videre. Men hvis lagringstemperaturen er for lav (under 5 °C), kan ikke vinen modnes optimalt.
Når det er varmt, utvider vinen seg og når det er kaldt trekker den seg sammen – temperatursvingninger betyr stress for vinen, som avbryter modningen. Det er derfor svært viktig å sørge for at temperaturen holdes nesten uten svingninger.
Med Mieles vinskap med 2 eller 3 vintempereringssoner kan du enkelt oppbevare flere typer vin samtidig.
Det er mulig på grunn av den faste isolasjonsplaten, som deler det innvendige rommet i 2 eller 3 forskjellige tempererbare soner.
