Et blikk på den blå himmelen der tretopper kan sees,
StartsideOm oss

Om oss

Vi har dyrket en innovasjonskultur siden selskapet ble grunnlagt. Vi tror på å skape betydelig merverdi for våre kunder og å samarbeide for å finne den beste løsningen. Vi er verdsatt over hele verden som en pålitelig forretningspartner som står for utmerket kvalitet og kompetanse. Vi støtter en rekke bransjer med våre profesjonelle løsninger: Fra sykehjem til campingplasser, fra sykehus til barnehager, fra laboratorier til vaskerier og alt imellom. Vi tilbyr helhetlige løsninger for din bedrift.

Et historisk bilde viser monteringen av Miele Professional vaskemaskiner

Vår historie

Det hele begynte i 1899 i Herzebrock, da teknikeren Carl Miele og forretningsmannen Reinhard Zinkann brakte sine første melkeseparatorer og smørmaskiner på markedet. Mottoet deres «Immer Besser.» har ikke bare bestått tidens tann, men er fortsatt selve drivkraften i familiebedriften vår. Det motiverer oss kontinuerlig til å utvikle bedre og smartere løsninger for å gjøre husholdninger og bedrifter mer bærekraftige fra generasjon til generasjon.

Løsninger for profesjonell bruk har alltid vært en vesentlig del av Miele. I løpet av tiårene som har gått siden 1924, har vårt profesjonelle team jobbet tett med selskaper, eksperter og partnere fra en rekke bransjer for å løse de unike utfordringene til kundene våre og oppfylle deres individuelle ønsker. Vi verdsetter alltid bærekraft: Våre 360PRO-løsninger er basert på dypt forankrede verdier og er samtidig formet av visjonen om en bedre fremtid for alle våre kunder.

Vi gleder oss til å skrive vårt neste kapittel. Det blir jo faktisk alltid bedre – akkurat som mottoet vårt!

Miele 125 år logo foran grå bakgrunn.

Bli med på feiringen og dra nytte av fordelene

Et løfte som blir stående. 125 år med kvalitet.

Tradisjon møter på innovasjon: I 125 år har Miele stått for førsteklasses kvalitet som skaper tillit. Du kan feire dette spesielle jubileet med oss med utvalgte produkter og jubileumstilbud.

Pålitelig kvalitet

Viser en MasterLine-oppvaskmaskin fra Miele Professional

Det er ingen tilfeldighet at vi globalt sett er kjent for å være pålitelige. For å sikre en utmerket standard gjennomgår alle løsningene våre omfattende kvalitetstester og en ekstremt streng sluttkontroll. Der andre sier seg fornøyde etter noen testrunder, stopper ikke vi der. Vi tilbyr våre profesjonelle kunder langtidsholdbare produkter som imponerer år etter år.

Vaskemaskinene våre testet f.eks. i 30 000 driftstimer, MasterLine-friskvannsoppvaskmaskiner i 28 000 sykluser og våre laboratorieoppvaskmaskiner i 15 000 driftstimer. Vi kontrollerer også komponenter som på/av-bryteren og maskindørene nøye.

Og det er ikke alt. For oss betyr tysk ingeniørkunst maksimal presisjon og vi streber alltid etter forbedringer. Vi velger nøye ut materialer som rustfritt stål for å øke holdbarheten. Vi har også utviklet patenterte funksjoner, som f.eks.: Skånetrommel med cellestruktur, slik at kundene drar nytte av førsteklasses resultater. Dette oppmuntrer kundene våre til å velge Miele Professional og til å forme selskapets fremtid sammen.

Vår filosofi

En forretningskvinne med et nettbrett står foran et whiteboard

Som din løsningspartner jobber vi allerede fra start av, tett sammen med deg for å hjelpe deg med å nå dine mål. Vi tilbyr deg den beste hjelpen og vissheten om at du tar den riktige avgjørelsen med oss.

Vi er en familiebedrift i fjerde generasjon, og forblir alltid tro mot vårt ansvar overfor våre produkter og prosesser, våre ansatte og forretningspartnere samt for bevaring av våre naturressurser. Dette gjenspeiles i materialene vi velger samt i design og produksjon av produktene våre.

Løftet vårt er tross alt: «Immer Besser.». Det betyr at vi går nye veier og aldri står stille. I alt hva vi gjør, fra å jobbe med kunder og leverandører til kultur og verdier samt til å følge opp våre ansatte, streber vi alltid etter gjøre det enda bedre. Det er det som driver oss!

Ledelsen

De seks administrerende direktørene i Miele

Fra en fabrikk i en liten tysk by til dagens globale selskap – Miele har vært eid av familiene Miele og Zinkann siden 1899. Og det betyr at aktørene bokstavelig talt har Miele i sitt DNA.

Sammen med fire styremedlemmer som ikke er en del av familien, er begge familier involvert i den operative ledelsen og former aktivt retningen i selskapet. Enten du er ansatt, partner eller kunde – du er velkommen som medlem av vår familie.

Forretningsavdelingen Miele Professional ledes av Dr. Christian Kluge, drivkraften bak vår ambisjon om å være en inspirerende løsningspartner for våre profesjonelle kunder.

Vår forretningsutvikling

Fire unge kvinner jobber med nye idéer på et seminar

Vi ønsker å skape en bedre fremtid og være en inspirerende løsningspartner for kundene våre – det er vårt forretningsmål. Fra bærekraft og effektivisering til å bruke vår ekspertise til å skape vekst i selskapene vi støtter, vårt forretningsformål er ikke bare en ambisjon – det er et ansvar!

Tro mot mottoet vårt «Immer Besser.» har vi tatt noen store skritt de siste årene for å nå målene våre. Dette inkluderer å lansere nye produkter, kombinere pålitelig Miele-kvalitet med den nyeste teknologien og ansette nye talenter for å hjelpe oss med å nå målene våre. Og selvfølgelig fortsetter vi å jobbe med å oppfylle bærekraftsløftene våre. Alt dette gjenspeiles også i forretningsresultatene.

I regnskapsåret 2022 oppnådde selskapet en omsetning på 5,43 milliarder euro. Dette tilsvarer en økning på 591,0 millioner euro eller 12,2 prosent. I Tyskland var omsetningen 1,47 milliarder euro. Per 31. desember 2022 sysselsatte Miele-gruppen rundt 23 300 personer over hele verden, inkludert 11 900 i Tyskland alene.

Trenger du individuell rådgivning?

Vi hjelper deg gjerne med å finne de riktige produktene og tjenestene for din bedrift. Miele Professional tilbyr deg skreddersydde løsninger som er perfekt tilpasset dine behov: Kontakt oss for å finne ut mer!