En mann med hvit skjorte og skjegg lener seg inntil en trevegg. Han smiler og ser utover.

Bærekraft i Miele Professional

Immer Besser:
for planeten, vårt eneste hjem

StartsideBærekraft i Miele Professional

Derfor er bærekraft viktig for oss

Planeten vår gjennomgår dyptgripende endringer – som vi så vidt har begynt å merke konsekvensene av.

Vi har alle et ansvar for å gjøre alt vi kan for å sikre en bedre og mer bærekraftig fremtid – fra de største multinasjonale selskapene til den minste familie. «Immer Besser» står for vår overbevisning om at alt vi gjør kan gjøres enda bedre.

Det motiverer oss hele tiden til å utvikle bedre og smartere produkter, slik at husholdningene og selskapene som benytter dem, blir mer bærekraftige – fra én generasjon til neste.

På denne siden kan du lese mer om hva vi gjør på veien mot en bedre fremtid.

Våre mål for fremtiden

Det å redde vårt felles hjem er et kappløp mot tiden. Derfor jobber vi ustanselig videre med å utvikle våre ambisiøse mål og utvider vårt engasjement kontinuerlig. Med dette løftet ønsker vi å fortsette på den veien vi har valgt:

Mor og datter står ved siden av Smågigantene fra Miele og ser på et nettbrett.

Realisering av bærekraft på alle nivåer

Vi jobber kontinuerlig med å gjøre bærekraft til en vesentlig del i alle faser av servicens- og produktets livssyklus – i hele verdikjeden og i hjemmene eller bedriftene til våre kunder.

Viser et moderne touchdisplay på en Miele Professional-oppvaskmaskin

Produktfremstilling uten avtrykk – med mål om å fremstille dem 100 % CO₂-nøytralt

Vi ønsker å utvikle de beste produktene og tjenestene, med minst mulig miljøpåvirkning – og med en målsetning om å gjøre dem 100 % CO₂-nøytrale.

En mann ser gjennom hullet til en komponent.

Vi gir gamle produkter et nytt liv for å redusere avfallsmengden

Vi har forpliktet oss til en sirkulær økonomi som ikke etterlater avfall, der alle materialer resirkuleres etter endt levetid.

Det er ingen tilfeldighet at vi globalt sett er kjent for å være pålitelige. Alle produkter går gjennom nøye og streng testing¹.

 • Vaskemaskinene våre blir testet for å vare i 30 000 timer

 • Tørketromlene våre testes for 40 000 programsykluser

 • Våre rengjørings- og desinfeksjonsautomater testes for 15 000 timers driftstid

 • Friskvannsoppvaskmaskinene våre blir testet for 28 000 sykluser²

 • Dørene på vaskemaskinene våre blir åpnet, lukket, låst og låst opp 60 000 ganger

 • Dørene på oppvaskmaskinene blir åpnet og lukket 100 000 ganger.

Bærekraft i korte trekk

Infografikken inneholder informasjon om selskapet vårt, våre miljøløfter, detaljer om flere bærekraftige løsninger samt morsomme fakta om den grundige og strenge testingen maskinene våre gjennomgår.

Mer informasjon om temaet bærekraft

Helt siden selskapet ble grunnlagt i 1899, har bærekraft vært godt forankret i våre verdier. Les artiklene våre og finn ut mer om vårt bidrag til bærekraft!

En øy sett ovenfra, med vann, strand og trær.

Bærekraft er en del av vårt DNA

Siden selskapet ble grunnlagt, har bærekraft vært kjernen i Mieles produktfilosofi – les mer om vår vei til en mer bærekraftig fremtid.

En kvinne bruker et nettbrett i grønne omgivelser

En bærekraftig fremtid for planeten

Miele Professional har forpliktet seg til å skape en bærekraftig fremtid for planeten vår. Finn ut mer om bærekraftsløftene våre, som vi har som mål å nå innen 2030.

«Immer Besser» betyr å alltid bry seg

Som familieselskap tror vi at fremtiden må være bærekraftig – og at vårt ansvar ikke slutter ved fabrikkportene. Derfor jobber vi for at alt vi gjør utformes på en mer bærekraftig måte, og vi hjelper andre med å gjøre det samme. For utfordringene som vår klode står overfor kan bare løses i fellesskap.

Forretningsfolk utveksler ideer i et konferanserom
Vi tar bærekraft på alvor

Over 50 % av Mieles forsknings- og utviklingsbudsjett går til utvikling av mer bærekraftige produkter og tjenester. Flesteparten av Mieles vaskemaskiner som ble solgt i 2020, hadde den høyeste effektivitetsklassen på markedet.

Historisk bilde av en smørmaskin
Kvalitet betyr lang levetid

Helt siden selskapet ble grunnlagt har kjernen i vår produktfilosofi vært å fremstille kvalitetsprodukter som har lang levetid, med materialer av høy kvalitet og avanserte produksjonsmetoder. Har du et Miele Professional-produkt med lang levetid, kan du altså være sikker på at forbruket ditt reduseres.

Miele logo
En pålitelig partner

Miele (inkludert Miele Professional) sysselsetter over 22 300 personer, og deres velferd er svært viktig for oss. Vi fremmer og støtter alle våre ansatte gjennom ulike HR-tilbud, og har gjort det til vår oppgave å være en pålitelig partner for industri og samfunn.

Et Miele-produksjonsanlegg kan sees fra innsiden. Bilde av en ansatt som sykler
CO₂-nøytral alle steder

Miele har forpliktet seg til å etterkomme initiativet «Science Based Targets» (SBTi) og er klimanøytral alle steder (Scope 1&2). En viktig milepæl på denne veien: Vi reduserer utslippene i bruksfasen til våre produkter (Scope 3.11) med 15 prosent fra 2019 til 2030 – for disse utgjør nemlig den største andelen av vårt samlede CO₂-fotavtrykk.

Mange ulike reservedeler på hvit bakgrunn
Din reparasjonsrett

Takket være den høye kvaliteten, har Miele Professional-produkter en lang levetid. Dersom det skulle bli nødvendig med reparasjon, er viktige funksjonsdeler tilgjengelige i inntil 15 år etter avsluttet produksjon av serien.3 Ofte er det også mulig å levere originale reservedeler til viktige funksjoner.

Mieles bærekraftsrapport

Den nye bærekraftsrapporten fra Miele er tilgjengelig for nedlasting. Der bekrefter Miele sin støtte til FNs mål for bærekraftig utvikling (SDG), og togradersmålet for internasjonal klimapolitikk. I likhet med tidligere rapporter følger også denne utgaven retningslinjene til Global Reporting Initiative (GRI).

Trenger du individuell rådgivning?

Vi hjelper deg gjerne med å finne de riktige produktene og tjenestene for din bedrift. Miele Professional tilbyr deg bærekraftige løsninger som er perfekt tilpasset dine behov: Kontakt oss for å finne ut mer!

 1. 1.
  Produktpåstander kan variere med produktkategori og kapasitet.
 2. 2.
  MasterLine-serien
 3. 3.
  *Dette gjelder ikke for digitale produkter eller produkter til prosessdokumentasjon.