StartsideBransjerHestesport Helen Langehanenberg

Dressurstall Langehanenberg

Bak hver medalje og hver pokal, som Helen Langehanenberg har vunnet, ligger hardt arbeid – og et engasjert team som støtter den internasjonalt suksessrike dressurrytteren. Ni ansatte steller og trener nesten 50 hester på et romslig senter nær Billerbeck i Münsterland. Hovedgangen gjennom stallen ledes ut i et rom som huser en ny Miele profesjonell vaskemaskin og en matchende tørketrommel som sørger for rene svettedekken, salunderlag og bandasjer.

En hest står ute i innhegningen. Vinterdekkenet er skittent.

Med 14 medaljer fra internasjonale mesterskap, inkludert OL, har Helen Langehanenberg turnert i 20 år med suksess. Hestetreningen og forberedelsene til en turnering inkluderer treningsøkter på en halvtime, der hest og rytter noen ganger blir svette. I tillegg til svetterester, forekommer det også mye møkk – en selvfølge ved utendørssport.

Skapene i salrommet er fulle til randen med salunderlag og bandasjer.

Vanligvis må det vaskes rundt 20 salunderlag hver dag – for før og etter en turnering kan det være dobbelt så mange. Nå er imidlertid den tilhørende arbeidsmengden for de ansatte ved senteret betydelig redusert. Tidligere benyttet de husholdningsvaskemaskiner fra Miele der det maksimalt var plass til to salunderlag om gangen, og som måtte fylles og tømmes ti ganger om dagen. Den profesjonelle vaskemaskinen i serien «Benchmark» kan håndtere mer enn dobbelt så mye og brukes bare halvparten så ofte. I tillegg gir den plass til store mengder av vinter- og svettedekken, som tidligere ble levert til et eksternt renseri for å bli vasket og tørket: kostnadene forbundet med dette er helt falt bort.

Helen Langehanenberg viser de ansatte den nye Professional-vaskemaskinen fra Miele.

Med en trommel med en kapasitet på 12 kg tekstilmengde og åpninger i bakveggen er Performance Plus-vaskemaskinen PWM 912 klar til å skylle ut grovt smuss. Tre spesialprogrammer for hestedekken tar hensyn til de ulike materialegenskaper og impregnerer tekstilene ved behov. Tørketrommelen er utformet for samme kapasitet.

Trenger du individuell rådgivning?

Alt fra samme leverandør – dette kravet oppfyller Miele Professional fra vaskeri- til laboratorieteknikk. Vi tilbyr skreddersydde systemløsninger, som er tilpasset de individuelle behovene i virksomheten din ned til minste detalj.

Les mer om relaterte bransjer

Du finner også vår ekspertise i andre referanser