StartsideBransjerDr. Oetker

Dr. Oetker

Pizza og müsli, puddingpulver og bakemiks: Dr. Oetker ble grunnlagt i Bielefeld for over 130 år siden og anses som ett av de ledende merkenavnene innen den tyske næringsmiddelindustrien.Det allsidige sortimentet til familieselskapet treffer folks smak – både i Tyskland og globalt.

En hånd i en engangshanske utfører kvalitetskontroller av matvarer i laboratoriet. Nærbildet viser ulike prøver.

For at produktene fra Dr. Oetker skal holde det forpakningen lover, blir hver enkelt ingrediens satt på prøve. I laboratoriene til forsknings- og utviklingssenteret ved firmaets hovedsete i Bielefeld kutter de ansatte opp råvarene og ekstraherer dem med løsemidler – fra ost til fersk chili. Dette trinnet gir informasjon om kvaliteten på ingrediensene, og er en del av frigivelsen av råmaterialet til produksjon. Når de ansatte utfører sine tester trenger de fremfor alt spartler, begerglass og pipetter av glass. For å oppnå sikre analyseresultater er klargjøring av laboratorieglass uten rester en grunnleggende forutsetning.Her har Mieles laboratoriemaskiner demonstrert hva de kan i over tre år. Det er to i hvert av de tre områdene.

En ansatt hos Dr. Oetker står i selskapets forsknings- og utviklingssenter og setter inn i en laboratoriemaskin fra Miele.
Renhet grunnet høyt vanntrykk

Mieles maskiner for plassering under benk, PG 8583 og PG 8593, har en rekke fordeler: Vanntrykket er høyere enn i forrige generasjon. Det er også større plass. Det finnes to moduler til pipettene, avhengig av lengden på dem, og en ekstra overkurv med begerglass. Spatler kommer i en lukket boks som opprinnelig ble utviklet for tannlegeinstrumenter. De nye, lette kurvene er praktiske, og det samme gjelder betjeningen av favorittprogrammene «Injektor Plus», «Pipetter» og «Universal», som kan startes med et tastetrykk. Det korteste programmet varer 38 minutter, som passer problemfritt inn i de timede laboratorieforløpene. Det er viktig fordi glass og annet arbeidsutstyr raskt skal brukes igjen når den neste fylte boksen med påskriften «Råvarer» står klar ved inngangsdøren til laboratoriet.

Trenger du individuell rådgivning?

Alt fra samme leverandør – dette kravet oppfyller Miele Professional fra vaskeri- til laboratorieteknikk. Vi tilbyr skreddersydde systemløsninger, som er tilpasset dine individuelle behov ned til minste detalj.

Les mer om relaterte bransjer

Du finner også vår ekspertise i andre referanser