Vaskemaskinene og tørketromlene i den nye Benchmark-generasjonen

En perfekt balanse

Pulsen raser. Sansene er skjerpet. Fra nå av er det kun neste trinn som teller.

Akrobaten setter ambisjonen, teknikken og intuisjonen i likevekt for å flytte grensene for hva som lar seg gjøre. Trangen etter å nå stadig nye høyder gir uttrykk for at de stoler helt og holdent på egne evner – og resultatet av dette er maksimal presisjon. Hver bevegelse er innøvd, alle mulige scenarier visualisert. Materialer, innstillinger, prosesser: Hver detalj er nøye planlagt. All konsentrasjon er rettet mot det å være i balanse.

Det handler om teknikk, intuisjon og presisjon.

Enkelte slacklinere øver på bevegelsesforløp med øynene lukket, for å flytte egne grenser for hva som lar seg gjøre. Vi tror at ethvert selskap kan sette nye standarder – dersom teknologien tilpasses og prosedyrene koordineres presist. De smarte Benchmark-vaskemaskinene har en intuitiv betjening, tilpasningsdyktige spesialprogrammer og en optimalisert anvendelsesteknikk, som samlet sikrer en perfekt balanse mellom rengjøringskvalitet, brukersikkerhet og lønnsomhet.

Man slutter aldri å finpusse teknikken.
De nye Benchmark-vaskemaskinene

Patenterte teknologier og intuitiv betjeningskomfort sørger for fremragende rengjøringsresultater ved tekstilmengder mellom 9 og 20 kg.

Det er på tide å ta neste trinn.
De nye Benchmark-tørketromlene

Innovative systemer og alternative oppvarmingsmetoder muliggjør effektive tørkeprosesser ved tekstilmengder mellom 10 og 44 kg.

To produktlinjer. Alene på toppen.

Med to produktlinjer og spesielle bransjeløsninger, tilbyr de nye Benchmark-vaskemaskinene og -tørketromlene optimalt tilpassede løsninger for alle utfordringer.
PERFORMANCE-modellen har ikke bare en fristende pris, den mestrer alle standardbehov takket være en lang rekke spesialprogrammer.
Toppmodellen PERFORMANCE PLUS takler selv de tøffeste oppgavene takket være sine mange spesialprogrammer og individualiseringsmuligheter.
Begge seriene har som felles ambisjon å sette stadig nye standarder innen tekstilbehandling gjennom kontinuerlig videreutvikling.

Intuitive betjeninger M Touch Pro, M Touch Pro Plus & M Select

Kontrollen oppnås gjennom maksimal presisjon. De nye styringene med fargesymboler og tekst på ønsket språk garanterer brukeren en sikker betjening.

Spesialiserte vaske- og tørkeprogrammer

Målsetningen er optimalt koordinerte prosesser. Nøyaktig tilpassede prosessparametere sikrer fremragende resultater også ved spesialprogrammer og korte programtider.

Intelligente grensesnitt

En sikker forbindelse er avgjørende. WiFi, ethernet og nye programvareverktøy muliggjør digital tekstilstyring og tilkobling til kundenes egne systemer.

Nytt programmeringsverktøy

Man reagerer intuitivt på selv de minste forandringer. Du har innsyn i maskin- og programinformasjon, og kan tilpasse disse fritt i tråd med eget behov og egen bruk.

Benchmark. Den nye standarden innen tekstilbehandling

  • Ny programvare for fleksibel programjustering
  • Optimaliserte prosesser for kortere programtider
  • Intuitive styringer for komfortabel betjening
  • Intelligente nettverk for digital tekstilstyring
  • Robuste komponenter for lang levetid
  • Skreddersydde spesialprogrammer for fremragende resultater
  • Minimalt vann- og energiforbruk for maksimal lønnsomhet

De nye Benchmark-vaskemaskinene

Benchmark-vaskemaskiner er konstruert for å tilby maksimal ytelse i 30 000 driftstimer takket være den legendariske Miele-kvaliteten. Intuitive styringer og individuelle innstillinger gjør prosessene mer effektive og opprettholder maksimal brukersikkerhet. Programpakker med korte programforløp som er skreddersydd til å håndtere standard- og spesialanvendelser, gir fremragende resultater med minimal bruk av ressurser. Samspillet med digitale grensesnitt og nye teknologier gjør Benchmark til en optimalt avbalansert løsning for store tekstilmengder og mange programforløp per dag.

Denne lille spaken kontrollerer utrolige krefter

Automatisk dørlås OneFingerTouch

Ved hjelp av det elektromotoriske låsesystemet «OneFingerTouch» kan den 415 mm store døråpningen enkelt åpnes og lukkes med fingertuppen. Den automatiske dørlåsen (de-)aktiveres med et lett trykk – og garanterer dermed enkel og komfortabel betjening. Et nydesignet håndtak med signaturelement gjør håndteringen nå enda mer intuitiv, og fullstendig trygg. Systemet åpnes naturligvis først etter at programmet er avsluttet, for å sikre størst mulig brukersikkerhet under drift.

Balansesansen kan læres opp

Ny 3D-ubalansesensor

Den nye 3D-ubalansesensoren skanner bevegelsene til trommelen og lasten i 3 dimensjoner, evaluerer ytelsesdata retningsavhengig og tilpasser sentrifugehastigheten permanent. Resultatet: Svært lav restfuktighet som forkorter programtidene og sparer energi. Dessuten sørger sensoren for optimal vektfordeling av vasken. Det forlenger levetiden til komponenter som utsettes for ekstra stor belastning, som lager og fjærer, og sikrer mest mulig stillegående programforløp – fremfor alt ved full maskin.

Det handler om myke, flytende bevegelser

Patentert skånetrommel 2.0

Løftevangene i den patenterte skånetrommelen 2.0 lar vannet «regne» på tekstilene, for raskere, jevnere og mer effektiv gjennomfukting av tekstilene. Mellom tekstilene og den celleformede trommelveggen dannes det en fin vannfilm som tekstilene kan gli mykt på. Resultatet: En grundig og fremfor alt skånsom rengjøring, som også lar ekstra krevende og sensitive tekstiler beholde formen permanent.

Man må flekse knærne

Optimalt dempesystem

«Fjær-i-fjær» dempesystem er konstruert for maksimal permanent belastning. Fjærene er uavhengige av hverandre og fanger effektivt opp kreftene som er i sving. Dermed minimeres vibrasjonene i trommelen. Selv med sentrifugehastigheten på maks., både ved halvfull eller full maskin, oppnås det en ytterst stillegående drift, og ikke minst en lang levetid.

De nye Benchmark-tørketromlene

Selv etter 20 000 timers kontinuerlig belastning oppnår Benchmark-tørketromler fremdeles tørketider som ligger nær ytelsesgrensen – og det med usedvanlig skånsom tekstilbehandling.
I tillegg til den nye styringen og intelligente grensesnitt, er det fremfor alt patenterte systemer som AirRecycling Flex og PerfectDry, såvel som en robust og vedlikeholdsfri teknikk, som her sikrer nøyaktig tørking, og setter nye standarder når det gjelder programtid, skånsom vask og energiforbruk.

Hvert eneste åndedrett må utnyttes optimalt

AirRecycling Flex

Prosessluften inneholder fremdeles mye restvarme etter å ha forlatt trommelen. AirRecycling Flex benytter denne til mer energieffektiv og raskere tørking, uavhengig av driftsforholdene: Takket være en dynamisk tilpasning av om- og utluftningsveiene, kan systemet automatisk benytte en optimal andel av luften med restvarme under tørkeprosessen, og tilpasse denne til forholdene på stedet. Resultatet: En raskere oppvarmingsfase ved kaldstart, redusert koblingshyppighet ved varmstart, lengre levetid på komponentene – og selvsagt stabile og presise tørkeresultater til lavere kostnader og kortere programtider.

Sensorikk og kinetikk i samspill

Tørkesystemet PerfectDry

Nøyaktig tørking takket være kalksensorikk: PerfectDry-systemet måler permanent restfuktigheten på tekstilene samt ledeevnen til vaskevannet, og tilpasser tørkeprosessen nøyaktig til det aktuelle kalkinnholdet. Angitt restfuktighet og perfekt tørkenivå oppnås nøyaktig, slik at over- eller undertørking unngås. Dette sparer både tid og kostnader: Personalet må ikke vente på at programmet avsluttes, og heller ikke starte tørketrommelen igjen fordi tekstilene fortsatt er fuktige.

Det er viktig å fordele energien optimalt

Varmepumpeteknologi

Enkel installasjon og lavt energiforbruk: De nye Benchmark-varmepumpetørketromlene arbeider med lave prosesslufttemperaturer i et lukket luftkretsløp uten utluftningsrør. I stedet blir restvarmen benyttet om igjen med hjelp av varmevekslere. Denne gjennomtenkte teknologien sørger for ekstra varsom tørking av alle typer tekstiler – og forbruker ca. 60 % mindre energi enn sammenlignbare tørketromler med elektrisk oppvarming.Sammen med det nye og mer miljøvennlige kjølemiddelet R134a gir dermed tørketrommelen et viktig bidrag til å beskytte miljøet.

Ingen prestasjoner uten oppvarming

Ulike oppvarmingstyper

Det vil fremdeles finnes ulike oppvarmingstyper til ulike behov – de spesielle oppvarmingstypene gass, damp, hettvann vil i fremtiden være tilgjengelige for et trommelvolum opptil 500 l, med enkeltfaset tilkobling for en enkel installasjon. På den måten garanterer Miele at hver oppvarmingstype - avhengig av bruksområdet, enten det er trøm, gass, varmepumpe, damp eller hettvann - kan kobles til direkte - uten ombygginger - slik at maskinen kan tas i bruk umiddelbart.

*Bildet viser oppvarming med damp

Skreddersydde bransjeløsninger

Klar for din spesialdisiplin

Enten det gjelder strenge hygienekrav, ømfintlige eller svært skitne tekstiler: Benchmark mestrer enhver utfordring takket være spesielle bransjeløsninger, som f.eks. «Mop Star» for renholdsbransjen eller «"Selvbetjening» for vaskerier. Gå til neste trinn.