Pressemelding 02/2014

10. mars 2014

Aldri før har Miele brukt større ressurser på forskning og utvikling for én produktlansering enn i forbindelse vaskemaskinserien W1. Resultatet er flere verdensnyheter, som gjør klesvasken mye enklere, raskere og fremfor alt renere

Miele W1 kommer i to lekre designlinjer, ChromeEdition og WhiteEdition, men de største nyhetene er inne i maskinene. Merk deg begrepene TwinDos, PowerWash og CapDosing, først som sist. Dette er ny teknologi som gjør W1-serien til en ny generasjon vaskemaskiner.

To virkestoffer i samme vaskeprogram
TwinDos innebærer at både flytende enzymbasert vaskemiddel og blekemiddel nå kan brukes i samme vaskeprogram. Disse blir kjemisk nøytralisert og mister effekt når de kommer i kontakt med hverandre, men Miele har utviklet en teknologi som gjør at de kan kombineres. Dermed får du fjernet flere flekker. Eksempelvis tar enzymene seg av fett og proteiner mens blekemidlene fjerner vanskelige flekker som rødvin og kaffe – i samme vaskesyklus.

 Dessuten sørger TwinDos for automatisk dosering av vaskemidlene; både praktisk og besparende – fordi undersøkelser viser at vi i gjennomsnitt overdoserer maskinvaskemiddel med cirka 30 prosent.

Renere og raskere
En annen stor nyhet er PowerWash-systemet, som innebærer at vanlige vaskeprogrammer vasker ti prosent renere enn tidligere. En ekstra sirkulasjonspumpe gjør at vaskemiddelet blir utnyttet på best mulig måte og gir enda renere klær enn tidligere.

Og med programmet QuickPowerWash kuttes vasketiden betydelig. For første gang kan du vaske en 60 graders bomullvask på under en time, og fortsatt med vaskeresultat A.

 

Porsjonskapsler
En tredje verdensnyhet er doseringsfunksjonen CapDosing. Denne gjør det mye enklere å vaske plagg som krever spesiell behandling, eksempelvis yttertøy med spesielle membraner, ull, silke, treningstøy og dun. Disse er ofte dyre i innkjøp og kan skades dersom de vaskes feil.

 Miele har derfor utviklet porsjonskapsler for ulike tekstiler for å gjøre det enkelt å velge riktig vaskemiddel til riktig plagg og program. De små kapslene plasseres enkelt i et eget kammer, og doseres automatisk til optimalt tidspunkt. Dermed trenger du ikke lenger bekymre deg for å ødelegge tur- og fritidstøy med for eksempel Gore-Tex, dun eller syntetiske fibre. Kapslene er tilgjengelig for seks ulike spesialtekstiler og det finnes tre tøymyknere.

Mindre behov for strykning
W1-serien har også en ny trommel med en overflatestruktur som sørger for jevn fordeling av damp. Det gir glattere tøy og reduserer behovet for strykning.

- «En ren revolusjon» kaller Miele lanseringen av W1. Store ord, men den har virkelig store nyheter. Å planlegge tøyvasken er ikke lenger nødvendig. Det er gjort på en time. Og en småbarnsfamilie med mye og skittent tøy kan vaske klærne helt rene på kort tid, sier produktsjef Stian Normann-Arvesen i Miele.

 

 

 

Om Miele
Miele er en tysk kvalitetsleverandør av hvitevarer til privat bruk samt profesjonelle produkter for vaskeri, oppvask, desinfeksjon og sterilisering. Selskapets motto har helt siden starten i 1899 vært «Immer besser», tysk for ”Alltid bedre”. Selskapet er verdens største familieforetak i sin bransje, og har kunder over så godt som hele verden. Konsernet har rundt 17.000 ansatte og omsatte for 3,15 milliarder Euro i fiskalåret 2012/2013. I Norge er selskapet representert ved Miele AS, som har cirka 125 ansatte og en årsomsetning på cirka 760 millioner NOK (2013). Mer informasjon på www.miele.no

 

Anders Kjekstad
67 17 31 00
info@miele.no