Helgrillet kylling med BBQ-saus

Nyt en saftig og smaksrik rett

 Lesetid: 1 minutt

4 porsjoner

Ingredienser:

  • 1 hel kylling
  • 2 ss med kryddermiks
  • 1 ts salt
  • 500 g poteter
  • ½ dl olivenolje
  • Salt og pepper

BBQ saus

  • 2 ss sukker
  • 1ss hakket hvitløk
  • 1 ss hakket ingefær
  • 1 ss hakket chili
  • 2 ss lys sirup
  • ½ dl soyasaus
  • 1 boks hakkede tomater

Tilberedelse:

  1. Kyllingen legges inn i dampovn på 60 oC i minimum 3 timer. Bare la originalemballasjen være på, den tåler dampvarmen. Da får den perfekt kjernetemperatur og blir like saftig overalt.
  2. Potetene skrelles og kuttes i båter. Vendes med olivenolje og krydres med salt og pepper. Stek dem med varmluft på 200 oC i ca 25-30 minutter.
  3. Så skal vi lage sausen. Smelt sukkeret til lys karamell i en kjele. Ha på chili, hvitløk og ingefær og la det frese i karamellen i 15 sekunder. Ha så på sirup, soyasaus og tomater. La dette småputre i 10 minutter så er den klar. 
  4. Denne sausen har en holdbarhet på over en måned. Så lag gjerne dobbelt porsjon og la stå i kjøleskapet, da har du til flere av sommerens grillaktiviteter.
  5. Kyllingen tas ut av emballasjen og tørkes godt i et klede. ­Krydre den så med en god krydderblanding, litt salt og ­pepper. Sett den i en grill med lokk og med sterk varme på bare den ene siden. Grillen skal bli 250 oC varm. La den stå 3-5 minutt på direkte varme først så setter du den litt til sides og lar den grille ytterlige ca 10-12 minutter. Snu kyllingen litt av og til så den blir brun, sprø og fin rundt hele.
  6. Den store fordelen med å dampe kyllingen først er at den blir mye saftigere, og enda viktigere – like saftig overalt.
  7. Server gjerne kyllingen med litt grillet mais og en god salat.

 

Oppskriften i samarbeid med Trond Moi

To top of page