Temperatur ble stilt inn for høyt.
Reduser temperaturen med 10–20 °C og øk steketiden.
Maten er ujevnt brunet på overflaten.
Reduser temperaturen med 10–20 °C og øk steketiden.
Bruk den rillehøyden som egner seg best for maten og funksjonen i henhold til tilberedningstabellen. Du finner tilberedningstabellen i bruksanvisningen.
Fremfor alt bakverk, som kaker med rømme eller kesam, får en ujevn bruning på grunn luftsirkulasjonen ved varmluft. Bruk helst funksjonen «Over-/undervarme».
Ikke bruk funksjonen hurtigoppvarming når dette problemet oppstår. På den måten kan fremfor alt småbakst, som kjeks og småkaker, få et jevnt tilberedningsresultat.
Fjern unødvendig tilbehør fra ovnsrommet i stekeovnen. Ta dessuten fettfilteret ut av stekeovnen, ettersom det blokkerer luftpassasjen. Sett kun inn fettfilteret til grilling og steking.
Utfør følgende trinn først når stekeovnen er helt avkjølt.
Kontroller om døren sitter riktig i hengslene og låsen er i riktig stilling. Kontroller dessuten om pakningen sitter optimalt overalt. Ytterligere informasjon finner du i bruksanvisningen. Dørpakningen kan bli sprø og sprekke pga. fettrester. Rengjør derfor pakningen til stekeovnen med en ren svampklut, håndoppvaskmiddel og varmt vann, eller med en fuktig mikrofiberklut helst etter hver bruk. Tørk deretter pakningen med en myk klut. Dersom dørpakningen er sprø, sprukket eller slitt, ta kontakt med Mieles serviceavdeling.