Temperatur ble stilt inn for høyt.
Reduser temperaturen med 10–20 °C og øk steketiden.
Maten er ujevnt brunet på overflaten.
Reduser temperaturen med 10–20 °C og øk steketiden.
Bruk den rillehøyden som passer best til maten og driftsfunksjonen i henhold til oppskriften eller steketabellen. Oppskrifter finner du i bruksanvisningen, i oppskriftsheftet, i bruks- og installasjonsveiledningen eller på Mieles nettside.
Fremfor alt bakverk, som kaker med rømme eller kesam, får en ujevn bruning på grunn av luftsirkulasjonen ved Varmluft pluss. Bruk over-/undervarme.
Ikke bruk hurtigoppvarming/booster-funksjon til ømfintlige deiger som for eksempel sukkerbrød eller småbakst, da overflaten brunes for raskt ovenfra.
Fjern unødvendig tilbehør fra ovnsrommet. Fjern fettfilteret fra ovnsrommet, hvis det er til stede, da fettfilteret blokkerer luftveien. Sett kun inn fettfilteret til grilling og steking.
Utfør følgende trinn først når stekeovnen er helt avkjølt:
Kontroller om døren sitter riktig i dørhengslene og låsen er i riktig stilling. Kontroller også at dørpakningen er optimalt plassert overalt. Du finner mer informasjon om dette i bruks- og monteringsanvisningen eller på Mieles nettsider.
Stekeovner med silikonpakning: Dørpakningen kan bli sprø og gå i stykker på grunn av fettrester. Fjern helst flekker og søl omgående, med varmt vann, håndoppvaskmiddel og en ren svampklut eller en ren, fuktig mikrofiberklut. Tørk deretter pakningen med en myk klut.
Stekeovner med fiberpakning: Den ømfintlige fiberpakningen kan bli skadet av pussing eller skuring. Fiberpakningen skal helst ikke rengjøres.
Dersom dørpakningen er sprø, sprukket eller slitt, ta kontakt med Mieles serviceavdeling.