Rådgiver og materialkunnskap

For ca. hundre år siden vasket man fremdeles for hånd. Men allerede fra begynnelsen av det 20. århundret ble de første vaskemaskinene utviklet, og dette gjorde hverdagen betydelig lettere for husmødrene. Siden den gang har mange tekniske innovasjoner dannet grunnlaget for mange milepæler innen tøypleie.
Her finner du interessante opplysninger om materialer, mange tips om flekkfjerning og en oversikt over betydningen til vedlikeholdssymbolene.
Vi ønsker deg rene og flekkfrie klær!

Tekstiltyper og hvordan man steller dem.

Du har sikkert oppled å stå overfor et berg av klesvask og spør deg selv: Hva vasker jeg sammen, og fremfor alt, hvordan vasker jeg det? I de fleste tilfeller går det bra, men mange ganger får man en ubehagelig overraskelse. Favorittplaggene er krympet og misfarget. Tekstilfibrenes egenskaper bestemmer i det vesentlige hvordan de skal stelles. Derfor må man ta hensyn til visse grunnregler. For at du i fremtiden skal kunne starte et program med god samvittighet, skal vi i dette kapittelet gjennomgå de viktigste tekstiltypene og hvordan de skal stelles.

Les mer om tekstiltyper...

Flekk-ABC

Skrekk og gru, en flekk. Men ingen grunn til panikk. Vaskeleksikonet inneholder verdifulle tips om flekkfjerning.
Her får du vite noe som bestemoren din sikkert alltid visste: Hvordan du skal ta knekken på vanskelige flekker Noen garanti for sporløs flekkfjerning kan vi dessverre ikke gi, men vi kan gi et forslag til hvordan du alltid har et «førstehjelpsmiddel» til klærne for hånden Og kanskje ender den nervepirrende flekken opp med happy ending.

Les mer hvordan fjerne flekker...

Vaskesymboler

Uansett om det dreier seg om vasking, tørking, stryking eller rensing: Det finnes tegn og symboler for hva du bør og ikke må gjøre.Her gir vi deg en forklaring på de vanligste vedlikeholdssymbolene for tøyet og klærne du vil vaske.
På denne måten behandles tekstilene alltid på best mulig måte.

Les mer...