Lin

Disse naturfibrene produseres fra stenglene på linplanten. Lin utmerker seg ved at den holder seg fast og er varig. I tillegg er den lite mottakelig for smuss og lukt. Pga. den lave tøyeligheten blir den lett krøllet. Lin brukes først og fremst i tekstiler i hjemmet, for eksempel bordduker. Men den blir også brukt i moteklær i lette sommerantrekk.

Vask Hvite og blekede linstoffer kan vaskes ved maks. 60 °C. Fargede stoffer bør vaskes med finvaskemiddel uten optisk blekemiddel ved inntil 40 °C. For å kontrollere fargeektheten legger du et hjørne av plagget mellom to hvite stofflag og stryker over med et varmt dampstrykejern. Dersom fargen avsettes på det hvite stoffet, farger stoffet av. Lin krøller seg lett og bør derfor ikke sentrifugeres eller bare sentrifugeres lett.
Og forsiktighet: Lin er svært utsatt for fuktflekker.

Tørking: Lin tørkes best på snor. Før det henges opp kan det strekkes i form. Tørk linstoffer raskere og enklere ved først å tørke dem med Mieles spesialprogram «Glatting». Da blir krøller og bretter rettet ut og strykearbeidet går mye lettere.

Stryking: Det anbefales å stryke lin varmt (3 punkter) og fortrinnsvis med damp. Her beskytter teflonsålen mørke tekstiler mot blanke partier.

Ekstratips: Lin er lettere å stryke dersom det tilsettes en såkalt skyllestivelse før siste skylling.