Bomull

Bomull er en av de mest populære naturfibrene, siden de utmerker seg med fine spinnetekniske egenskaper og en særlig stor motstandsdyktighet. Bomullsstoffer er lette å farge og lar seg lett bleke. På den andre siden er stoffet lite elastisk, krøller lett og har dårlig isoleringsevne. Likevel er knapt noe annet materiale så robust – og tåler så mange runder i vaskemaskinen. Med de fine, faste fibrene fra Ramiplanten i det fjerne Østen kan bomullen foredles til et mykt og fint blandingsstoff med vakker glans.

Vasking: Miele tilbyr spesielle bomullsprogrammer for å kunne gi optimal pleie. Generelt tåler hvit bomull inntil 95 °C. Kulørt bomull derimot bør på grunn av faren for bleking vaskes på temperaturer inntil 60 °C med et vaskemiddel til kulørt tøy. I prinsippet gjelder likevel at man må se på vaskeetiketten på plagget.

Tørking: Som regel kan bomull tørkes i tørketrommelen. Derfor tilbyr Miele et bomullsprogram til dette. Avhengig av hvordan tekstilene er laget, bør du likevel ta hensyn til pleieanvisningene, ellers er det fare for krymping.

Stryking: Bomull tåler varm stryking (varmetrinn 3) og med damp. Avhengig av tekstil, lønner det seg å stryke plagget på vrangen.