Mer enn bare dekorasjon: løvspirer og mikroblader

Tendinţe culinare Tunedin - stock.adobe.com

Mer enn bare dekorasjon: løvspirer og mikroblader

De er en bestselger i USA, og ansees som en type supermat – de ørsmå første bladene på grønnkål, brokkoli, reddik, karse, erter, linser og en rekke andre typer grønnsaker.

Løvspirene og mikrobladene er ikke bare velsmakende og svært sunne – de er også veldig enkle å dyrke hjemme. Den store fordelen med dem er at de inneholder alle næringsstoffene planter trenger å utvikle, men i konsentrert form: mineraler, vitaminer, enzymer, proteiner og sekundære plantenæringsstoffer. Du kan også dyrke dem hjemme for en billig penge: Alt du trenger, er noen blomsterpotter, god jord, frø og en godt opplyst plass i vinduskarmen eller på balkongen eller terrassen. Etter noen få uker kan de ørsmå løvspirene høstes inn og nytes i salater og smoothier eller på ostemasse: sprø og søte erter, bitter og sennepsaktig mizunakål, krydret og urtete grønnkål og jordlig rødkål.

Lignende artikler