Miele

Kyle ConnaughtonBeskrive øyeblikket

Selv om han er en fremragende mesterkokk med 3 Michelin-stjerner, er Kyle Connaughton svært imøtekommende. Han elsker hagearbeid, lager mat fordi han elsker å glede andre og er uendelig fascinert av det japanske kjøkkenet. Det å føre et liv som overgår alt som har vært før, innebærer for hans del at han aldri hviler seg på laurbærene.

«Livet er for kort til å forbli i komfortsonen. Man bør stadig vekk utfordre seg selv.»
Kyle ConnaughtonEn mesterkokk med 3 Michelin-stjerner

Som eier og sjefskokk ved restauranten «Single Thread» i Sonoma County i California vier Kyle seg til ingrediensene sine – fra opprinnelsesstedet og til de presenteres på tallerkenen. På en 2 hektar stor bondegård har han plantet grønnsaker, som etter innhøstingen bearbeides på eget kjøkken mens de er ferske. Slik ivaretar han et øyeblikk, og gjennom sine kreasjoner skaper Kyle en forbindelse med det som skjer her og nå for sine gjester.

California møter Japan

«Når jeg steller i stand maten eller ved presisjonsarbeider på kjøkkenet, benytter jeg utelukkende spisepinner, for jeg liker deres naturlige rytme, den balansen de har. Generelt bruker jeg lite matlagingsutstyr, men til gjengjeld produkter som er veldig funksjonelle og av svært høy kvalitet.»

Kjærligheten til den japanske kulturen oppdaget Kyle allerede i en alder av 9 år, da han regelmessig ledsaget sin far på forretningsreiser over Stillehavet til den fjerntliggende øya. De to spiste ofte på japanske restauranter i Los Angeles og fløy stadig vekk til Japan for å gjøre seg bedre kjent med landets kultur og kjøkken. Inspirert av disse erfaringene begynte Kyle sin karrière i japanske restauranter, studerte ved en av de mest renommerte japanske kokkeskolene og tok sin utdannelse i Japan, før han til slutt også flyttet til Hokkaido.

«Vi er alltid på utkikk etter det neste store kreative gjennombruddet – hva er innovativt? Hva kan vi skape som ingen noen sinne har sett før?»

Kyle og Azuma

Hans tette forbindelse både til naturen og den japanske kulturen er kun to av årsakene til at Kyle og blomsterkunstneren Azuma Makoto straks fant tonen. «Det er så inspirerende for oss kokker å arbeide med andre kunstnere og håndverkere», sier Kyle. «Det finnes så mange fellestrekk mellom Azumas florale og vår kulinariske verden.»

Diskret eleganse – Arbeide med kombidampovn

Inspirert av kombidampovnen har begge valgt enkle ingredienser og skapt noe helt uvanlig av disse. Kyle har satt sammen noen svært ulike grønnsaker, og kombinert disse med den bevisst beskjedne stilen til et perfekt stykke fisk. En genialt enkel, men fullstendig unik matrett.

Finn ut mer om kombidampovnen

En saus av silketofu, avokado og urter utgjør basisen som kombinerer de ulike grønnsakene og fisken med hverandre. Kyle konsentrerte seg om en presis tilberedning av hver enkelt ingrediens, og sørget for at alle de ulike aromaene harmoniserte perfekt med hverandre.

Hold fast ved øyeblikket – Arbeider med fullflex-induksjonstopp

«Det jeg synes er så fantastisk med denne induksjonstoppen, er at man kan gjøre så mange forskjellige ting på en gang. Frem til nå har ikke teknologien gjort det mulig for oss å bevege oss med en slik eleganse og balanse på kjøkkenet – men det er akkurat dette vi kokker er på utkikk etter», forklarer Kyle. Resultatet er et øyeblikksbilde av dagen, det beste sesongen har å by på, fordelt på mange små matretter. En kreasjon hvor man smaker hver eneste aroma, hvor hvert element er perfekt tilberedt og kunstnerisk presentert.»

Finn ut mer om induksjonstoppen

«Det finnes et japansk uttrykk som heter «Kaizen» og det betyr en forandring til det positive. Hver dag snakker vi om hvordan vi virkelig kan endre på noe. Her må man passe på at man ikke lar tankene hvile for mye, at man aldri gir slipp på sin trang til å utforske nye muligheter, aldri sier seg tilfreds med noe gjennomsnittlig og alltid forsøker å nå et høyere nivå.