Gaggan Anand

Alltid prøve noe nytt, aldri stå stille.

Dersom noen sier «Det er en ekte Gaggan!»,så mener de trolig at Gaggan Anand står i kjøkkenet og tryller. For matlaging er selve livet for hans del – og ifølge vinneren av «Asia's Best Restaurants» 2015–2018, kan man skape noe helt uvanlig på den måten.

Dette lager han maten med

Smart matlaging

Induksjonstopp

Innovative funksjoner

Stekeovn

«Når vi skaper retter, følger vi ingen kreativ prosess. Det finnes ingen regler.»

Gaggan Anand, beste restaurant i Asia 2015–2018

Eieren og sjefskokken ved den berømte «Gaggan» i Bangkok henter sin inspirasjon overalt – og fremfor alt fra musikk. Gaggan elsker rockemusikk og er selv trommeslager, noe som kanskje forklarer hvorfor matrettene hans har denne helt spesielle balansen og rytmen.

 

     

Lev ut din kreativitet.

«I altfor mange år har vi sjefskokker blitt fortalt hva vi skal gjøre og ikke gjøre. Verden i dag er langt mer avansert og moderne – nå kan vi endelig løfte blikket og blande krydder, ingredienser og kjøkken på alle tenkelige måter.»

Gaggan har alltid flyttet grensene for hva som er mulig. Da han fant ut at han ikke kunne uttrykke seg fritt i restaurantene hvor han tidligere jobbet som kokk, valgte han i stedet å åpne en selv. Siden den gang har det bare gått oppover for ham. Og, ettersom det ikke lenger finnes noen grenser for ham, så skal det, som han sier, heller ikke finnes noen grenser for hans ansatte eller gjester. Alle forslag fra teamet tas på alvor og det finnes ingen etikette i restauranten. For Gaggan er det viktig at hver enkelt fritt kan utvikle sin kreativitet og smak.

 

Sjefskokk møter kunstner

Gaggan og Azuma

Gaggan var mektig imponert over isskulpturene til Azuma Makoto, og av hvordan en kunstner kan skape noe så spektakulært. Han visste umiddelbart at han hadde funnet en kreativ partner som han kunne ha et intuitivt samarbeide med og oppnå kreative dimensjoner som ingen hadde trodd var mulig.

 

 

Det umulige gjøres mulig: Matlaging med dialogovn

«Vi sjefskokker er trollmenn, og derfor trenger vi også det rette magiske utstyret» – som i Gaggans tilfelle er dialogovnen. Inspirert av isskulpturene til Azuma ønsket han å sette sammen en kulinarisk komposisjon som ikke bare leker med is, men også med ild. Det utrolige resultatet: En krabbeklo som er kokt på den ene siden, og som fremdeles er rå og fylt med is på den andre siden. Dermed har Gaggan ikke bare demonstrert sin egen kreativitet, men også de enestående egenskapene til dialogovnen.

Anand kunne ikke motstå fristelsen til å la en smak fra hjemlandet sette sitt preg på matretten og har derfor benyttet karri som basiskrydder. Ved hjelp av den innovative teknologien i dialogovnen tilberedte han så hovedingrediensen, krabbekloen, på den ene siden, mens den andre siden ble surret i folie, slik at den skulle holde seg rå og isen ikke skulle smelte.

«Med den teknologien vi har, kan vi til og med konkurrere med gudene.
Det er også grunnen til at matlaging i dag er mer kreativ enn noen gang.»

 

Nå er det din tur

Klar, ferdig, lag mat!

Les mer

Kyle Connaughton

Michelin-kokken med 3 stjerner har satset på perfeksjon i sine ingredienser – fra deres opprinnelse til presentasjonen på tallerkenen.

Helena Rizzo

Den utrolig talentfulle sjefskokken fra Brasil knytter en historie til alle ingrediensene hun bruker.

Azuma Makoto

Den verdenskjente blomsterkunstneren fra Japan har inspirert våre tre sjefskokker til å skape noe utenom det vanlige.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu er en Michelin-stjernekokk med en unik matlagingsstil og en uvanlig livshistorie.

Oppdag en ny verden innen matlaging med produktene i Generasjon 7000: Stekeovner, induksjonstopper, kaffemaskiner og mye mer.

Miele. Kvalitet forut for sin tid.

To top of page