Vennligst scroll

Slik bør du plassere hvitevarene dine

Mange av oss velger forskjellig utforming på kjøkkenet for å tilpasse sine behov og sin livsstil. Det er ikke bare vanskelig å vite hvilke hvitevarer man skal velge, men også best mulig plassering av dem for å få mest mulig ut av produktene. For å hjelpe deg på veien gir vi deg her våre beste tips for å skape den optimale utformingen for plassering av hvitevarer:

Når du tenker på hvitevarer og hvordan du skal plassere dem, bør du tenke på hvordan du liker å lage mat og hvor ofte du lager mat. Dette vil hjelpe deg å avgjøre hvor mange hvitevarer du trenger.

For en vertikal 2-nisjes oppstilling bør det nederste produktet alltid være 60 cm høyt av ergonomiske grunner. Et eksempel på dette er et 45 cm høyt produkt med en 60 cm høy stekeovn under.

For en vertikal 3-nisjes oppstilling, bør du plassere kaffemaskinen øverst, med en 60 cm stekeovn og en 29 cm gourmet-varmeskuff under. Igjen vil dette gi en fin estetisk balanse og skape et velordnet utseende.

Hvis du ønsker et horisontalt 3-nisjes oppsett, også kjent som «panorama»-visning, bør du plassere kaffemaskinen din i midten, og de andre hvitevarene du velger, som f.eks. stekeovn, dampovn eller mikrobølgeovn, på hver side. Gourmet-varmeskuffer kan også monteres under hver av de tre produktene. Dette gir deg både ekstra muligheter for oppbevaring, samtidig som varmeskuffene kan benyttes til å varme tallerkener, langtidstilberedning av mat og heving av gjærdeig.

Dersom du vurderer et 4-nisjes «T»-oppsett, bør produktet i midten øverst være en kaffemaskin for estetisk balanse. Imidlertid, hvis du ønsker en gourmet-varmeskuff, bør ikke denne plasseres under kaffemaskinen pga. høydeforskjellen sammenlignet med stekeovnen. Et alternativ kan være å sette gourmet-varmeskuffen under en 60 cm høy stekeovn for å fullføre «T»-formen og beholde et helhetlig, ryddig og stilrent utseende. Da kan du fullføre «T»-oppsettet med to 45 cm høye produkter til høyre og venstre for kaffemaskinen.

For et 5-nisjes oppsett bør man bruke en 60 cm høy stekeovn som midtpunkt, med to 45 cm høye produkter på hver side med to gourmet-varmeskuffer under for maksimal fleksibilitet under matlagingen.

For et 6-nisjes kvadratisk oppsett, hvis du har valgt en kaffemaskin, bør denne alltid plasseres øverst til høyre i firkanten, med en dampovn øverst til venstre. Det gir deg mulighet til å plassere to gourmet-varmeskuffer nederst under to stekeovner, og du får ekstra allsidighet for oppbevaring og matlaging. Et eksempel kan være en 35 cm høy dampovn og en 35 cm høy kaffemaskin med to 60 cm stekeovner med mulighet for to 14 cm gourmet-varmeskuffer under.