Vennligst scroll

Kaffekjærlighet servert i en kopp

Matthias Peters’ kaffelidenskap har ført til en ny blanding.

Matthias Peters kan ikke se for seg å gå en hel dag uten kaffe. Heldigvis er det ikke nødvendig – med Miele Black Edition N°1 har han skapt en blanding som alltid fungerer for ham.

Matthias Peters kan ikke se for seg å gå en hel dag uten kaffe. Han begynner hver morgen med en kopp svart nektar. Hva er hans endelige mål? Ren nytelse! Som administrerende direktør for kaffebrenneriet Vollmer Privatrösterei, legger han sin egen lidenskap for kaffe i arbeidet sitt. I sin jakt på en ny blanding var han ute etter den perfekte allrounder – en variant som ville smake like godt som espresso, café crème eller latte macchiato.

Så han begynte å eksperimentere og smake. Og så eksperimenterte han litt til. Han blandet ulike varianter, prøvde ulik risting, smakte igjen og igjen, og fortsatte å endre oppskriften til han var fornøyd. Deretter tok han med seg blandingen sin til Miele, som likte det han hadde skapt. Men i henhold til Peters, er den perfekte kaffe mer enn bare en original blanding. Den krever også mye tid og oppmerksomhet. Så da han hadde overtalt Miele, bar det tilbake til kaffemaskinene for kaffen hans, og han utførte enda flere smakinger for å prøve å oppnå det aller beste resultatet. I dag produserer denne eksperten på fine nyanser blandingen Miele Black Edition N°1 i brenneriet sitt.

Han rister ikke bønnene lenge – de får kun 20 minutter til å åpne seg og frigi sin aroma. Matthias Peters bryr seg også om miljøet, så han bruker kun økologisk dyrket fair trade-kaffe. Han tror virkelig på at kjærligheten hans for kaffe kan kjennes på smaken.

Forfatter: Maria Berentzen
Bilder: © Miele