Vennligst scroll

Lesetid: 2 minutter

Gourmetmåltider hjemme

Med Miele Dialog-ovnen blir sofistikerte middagsselskaper en smal sak

Disk opp med en gourmetmiddag, samtidig som du har tid til å kose deg med gjestene dine! Mieles Dialog-ovn er et apparat som kommer til revolusjonere kokekunsten i hjemmet.

Kan du tilberede en torskefilet perfekt når den er i en isblokk? Miele la til et snev av magi da de presenterte sitt nye premiumprodukt, Dialog-ovnen, på IFA 2017. Fisken inni isblokken fikk akkurat riktig temperatur, og en konsistens som var verdig en forrett på en prisvinnende restaurant – uten at isen smeltet i ovnen. Kokker hadde livedemonstrasjoner av dette kulinariske underverket på en rekke arrangementer i Berlin, til glede for de inviterte gjestene, som blant annet inkluderte internasjonale gastronomieksperter, presserepresentanter og opinionsdannere fra matmiljøet.

Teknologi og innovasjon: Hvordan fungerer Miele Dialog-ovnen?

Eksperimentet med isblokken kan virke som en tryllekunst, men apparatets hemmelighet består av presisjonsteknologi og nyskapende funksjoner. Hva er det Miele Dialog-ovnen med M Chef faktisk gjør? Apparatet har to sofistikerte antenner, som sender ut presise mengder elektromagnetiske bølger for å sikre at maten blir perfekt stekt. Samtidig måler de hvor mye av den sendte energien som absorberes av maten, og justerer energiintensiteten deretter. Det er en kontinuerlig, direkte dialog mellom Dialog-ovnen og maten den varmer. Det banebrytende aspektet er at mens en vanlig ovn sakte transporterer varmen fra utsiden og innover, varmer Dialog-ovnen maten i sin helhet. Så for eksempel vil en mørbradbiff være jevnt rosa fra kanten til midten.

Hva betyr denne banebrytende teknologien for folk som lager mat hjemme?

Matlagingsinnovasjon, enkelhet, tidsbesparelse og utmerkede resultater. Så hvis du vil steke et lammelår og servere det med grønn asparges og potetskiver, trenger du ikke lenger å prøve å ordne en al dente, smakfull siderett, lage en perfekt tilberedt stek og underholde gjestene dine samtidig. Dialog-ovnen lar deg steke flere ingredienser med forskjellig steketid på ett enkelt stekebrett. Når det gjelder denne middagen, holder aspargesen seg fin og fast, mens kjøttet blir mørt og saftig – dessuten tar det opptil 70 prosent mindre tid enn med en konvensjonell ovn.

De som elsker deilige bakervarer og elegante desserter, kommer til å elske Miele Dialog-ovnen. Det krever som oftest rikelig med tålmodighet å lage sufflé, makroner eller klassisk ostekake, for ikke å snakke om at man må være veldig flink til å beregne timing. Men nå kan M Chef-teknologien gi disse sensitive deigene og rørene akkurat nok energi til at resultatet blir perfekt.

Hvis du er en person som liker å spontant diske opp med et festmåltid, ved hjelp av frosne kaker og andre ingredienser, er det bare å glede seg – Dialog-ovnen kan tine en kake jevnt fra kanten til midten på bare 30 minutter. Det samme gjelder andre frosne matvarer og frossen fisk.

M Chef hever matlaging i hjemmet til et helt nytt nivå

Den revolusjonerende M Chef-tilberedelsesmetoden er spesielt utformet for å dekke behovene du har når du lager mat hjemme. Dialog-ovnen er ideell for de kulinariske eksperimentene til ivrige amatørkokker, og for folk som liker å invitere gjester på middag, men vil ha hjelp fra en smart teknisk assistent når de skal lage spesielt utfordrende retter.


Forfatter: Jessica Seiffert
Bilder: Miele