Vennligst scroll

Fem spørsmål du bør stille deg selv før du velger hvitevarer

Med mangfoldet av modeller og funksjoner som finnes på markedet kan det virke overveldende å velge hvitevarer. For å hjelpe deg på veien til kjøkkendrømmen har vi kommet frem til 5 spørsmål du bør stille deg selv før du velger hvitevarer:

1. Hvor mye plass har du tilgjengelig for hvitevarer?

Det enkleste er å starte med å finne ut hvor mye plass du har tilgjengelig for hvitevarer, da dette vil hjelpe deg å prioritere ønskelisten din. Det er lett å la seg rive med og lage en hel liste med drømmeprodukter, men det er viktig å starte med det helt nødvendige først – enten det dreier seg om en ekstra bred induksjonstopp eller et integrert kombiskap. Å investere i kombinasjons- eller kompaktprodukter av høy kvalitet vil gjøre kjøkkenet ditt funksjonelt uten å måtte gå på kompromiss med produktfordeler. Med en kombidampovn får du f.eks. en fullverdig stekeovn og dampovn i ett og samme produkt, samtidig som du kan kombinere fuktighet og varmluft for perfekte steke- og bakeresultater. På denne måten frigjør du også plass til andre produkter, som integrert kaffemaskin eller vakuumeringsskuff.

2. Hvilken type kokk er du?

Er du en lidenskapelig kokk som liker å være kreativ på kjøkkenet, eller krever den hektiske hverdagen et funksjonelt oppsett som leverer presise, pålitelig resultater uten mye anstrengelse og tidsbruk? Alle Mieles hvitevarer er laget med tanke på å gjøre prosessen på kjøkkenet så enkel og vellykket som mulig, men det er lurt å tenke på hva slags funksjoner som passer best til sine behov på kjøkkenet.

Dersom du er glad i å tilberede raske og sunne retter, bør du vurdere en dampovn eller en kombidampovn som leverer nøyaktig tilberedte og smakfulle resultater. Med damp kan du også trylle frem retter verdige en Michelin-restaurant på enklest mulig måte – du legger simpelthen inn et vakuumpakket kjøttstykke i ovnen, velger ønsket kjernetemperatur og lar den godgjøre seg der. Jo lenger kjøttet får dampet seg, jo mørere blir det. En vakuumeringsskuff er et perfekt supplement til dette, da den legger til rette for de herligste sous-vide retter. Vakuumpakket mat holder seg også bedre mye lenger, i tillegg til at det er plassbesparende. Samtidig er det en praktisk måte å ta vare på middagsrester eller porsjonere ut mat for flere dager.

Er du en ivrig baker kan det være lurt å investere i en stekeovn med KlimaPluss. Disse ovnene tilfører fuktighet i bakeprosessen til bestemte tidspunkter, noe som sikrer at gjærbakst blir luftig og mykt på innsiden, og sprøtt på utsiden. I tillegg har ovnene eget heveprogram, samt bakebrett belagt med en emalje som gjør at du ikke trenger å benytte bakepapir.

Platetopper er et nøkkelprodukt på kjøkkenet, og her er det viktig å tenke på hva slags behov man har. Lager du ofte mat til mange personer, og må koke opp store porsjoner, kan det være lurt å investere i en bred induksjonsplate med PowerFlex-soner, der både store gryter og panner passer problemfritt.

Hvis kreativitet og fleksibilitet på kjøkkenet er viktig for deg er Mieles SmartLine CombiSet perfekt. Her kan du kombinere forskjellige typer platetopper ved siden av hverandre, som f.eks. gass, induksjon og en teppanyaki stekeplate, noe som gir allsidige løsninger og flere muligheter for matlaging.

3. Liker du å invitere gjester til middag?

Livsstilen din er også avgjørende for valg av hvitevarer. Fra store kjøleskap for voksende familier til ovner med kjølesystem som gjør at barn ikke brenner seg dersom de tar på døren når den er i bruk. Utvalget er uendelig. Men for de som elsker å invitere til middagsselskaper og diske opp med spennende retter kan listen med krav til hvitevarene være mer spesifikk. En luksuriøs innebygget kaffemaskin lar deg tilberede en smakfull kaffe etter en deilig middag eller en lang søndagsbrunsj, i tillegg til at den komplementerer det elegante uttrykket, som rekken av Miele-produkter utgjør på kjøkkenet ditt. For kritiske vinkjennere kan et nøye utvalgt vintempereringsskap være den ideelle finishen. Mieles utvalg av vinskap, både frittstående og for innbygging, tilbyr alle nøyaktig kontroll av temperaturer og intelligente funksjoner for å sikre at vinen din oppbevares under optimale forhold. Oppvaskmaskiner med stor kapasitet og raske vaskeprogrammer, som Mieles QuickPowerWash-program, vasker og tørker serviset på kun 58 minutter, og er en reddende engel etter store middagsselskaper.

4. Hva med ventilator?

Mens man planlegger kjøp av riktig platetopp, ovn og kjøleskap kan det være lett å glemme ventilatoren, som jo har som oppgave å fjerne sporene av matlaging i hjemmet. Men det kan være avgjørende for et velfungerende kjøkken, spesielt dersom man har en åpen kjøkkenløsning. For det er vel ingen som ønsker at ubehagelig lukt og damp i rommet skal ødelegge matopplevelsen. Miele tilbyr to muligheter for ventilasjon – omluftsdrift og utluftningsdrift. Omluft er enkelt å installere og tilpasse inn i mange kjøkken, da dampen absorberes og filtreres i kjøkkenet ved hjelp av et kullfilter. Utluftning, er som navner tilsier, en metode for å føre luften ut via kanaler. Hvilken metode for ventilasjon som er tilgjengelig for deg vil delvis diktere mulighetene dine, men igjen avhenger dette også av livsstil og type mat man lager. Hvis du velger en induksjonsplatetopp bør i tillegg ventilatoren være bredere enn platetoppen ettersom dampen da går utover. Har du en gasstopp holder det at ventilatoren er minst like bred som platetoppen ettersom dampen her stiger oppover. Med disse overveielsene i bakhodet, er designmulighetene mange – fra benkeventilatorer og skjulte takventilatorer til dekorventilatorer med høy wow-faktor. Få flere tips for valg av ventilator her.

 

5. Hvilket inntrykk ønsker du å skape – innbygget, frittstående eller skjult?

Fra et stilrent og minimalistisk rom til et tradisjonelt kjøkken i landlig stil – ditt valg av hvitevarer må passe den stilen du ønsker på kjøkkenet ditt. For de som ønsker håndtaksfri kjøkkeninnredning er det naturlig å velge hvitevarer uten håndtak for en enhetlig stil med rene linjer – Miele ArtLine passer perfekt til dette.  Der det er mulig bør alle hvitevarene som synes (stekeovner, kaffemaskiner etc.) være i samme eller passende toner. Dersom du ønsker at hvitevarene skal gli sømløst inn med resten av kjøkkeninnredningen er integrerte hvitevarer et godt valg. Her vil en planlimt induksjonstopp supplere det hele på en flott måte, ettersom denne opprettholder den rene linjen til benkeplaten. Ønsker du derimot at hvitevarene skal synes kan en frittstående oppvaskmaskin og side-by-side kombinasjon med kjøle- og fryseskap i rustfritt stål skape en stilig kontrast til resten av kjøkkeninnredningen.